Haberler

Sivas Belediyesi'nden "Sevgililer Günü" Konseri

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Türk Müziği korosu, "14 Şubat Sevgililer Günü" nedeniyle konser verdi.

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Türk Müziği korosu, "14 Şubat Sevgililer Günü" nedeniyle konser verdi.

Sivas Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Kültür Merkezi'nde şef Kamil Şakar yönetiminde "Beraber ve Solo Şarkılar Türk Müziği Konseri" düzenlendi.

Karcığar, beyati, muhayyer, rast, uşşak, nihaventten oluşan birinci bölümde 14 eser, ikinci bölümde ise segah peşrev, hüzzam, hicaz, nihaventten oluşan 12 eser seslendirildi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas'ın sanat, kültür ve özellikle de Türk müziğinde hep önde gelen bir marka şehir olduğunu belirtti.

Türk Müziği Korosu'nun bugüne özel programı ile sanatseverleri bir araya getirerek, musiki alanında sanat, sanatçı ve sanatsever üçgenini buluşturduklarını ifade eden Ürgüp, "Koro şefimiz Kamil Şakar yönetiminde çok uzun süren, dikkatli itinalı ve özverili bir çalışma sonucu yine birbirinden seçkin sanat musikisi eserlerimizden oluşan repertuvarlarla koromuz siz musikişinas dostlarımıza öz kültürümüzden bir demet sunmuş olmalarından dolayı tebrik ve teşekkürlerimi ifade ediyorum" dedi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Sivas Ürgüp Akm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title