Haberler

Sivas Belediyesi'nden Don Uyarısı

Sivas Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (Sibeski) Vatandaşları Don Olaylarına Karşı Uyardı.

Sivas Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (SİBESKİ) vatandaşları don olaylarına karşı uyardı.

Konu ile ilgili olarak SİBESKİ'den yapılan yazılı açıklamada, Sivas'ta hava sıcaklıklarını düşmeye başlaması nedeniyle, su sayaçlarının ve abone boru bağlantılarının donarak hasar görmemesi için abonelerin dikkatli olması gerekmediği kaydedildi.

Bu arızalarla ilgili abonelerin donan su sayaçlarına ve abone borularına kesinlikle sıcak su veya ateşle müdahale edilmemesi gerektiği belirtilen açıklamalarda, su sayaçlarının ve abone borularının bulunduğu yerlerin, hava cereyanına karşı korunması, açıkta kalan kısımların kapatılması ve kırık camların yenilenmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, donma tehlikesi bulunan su sayaçları ve abone borularının cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi yalıtım malzemeleri ile izoleleri yapılması hususunda abonelerin dikkati çekildi. Su sayaçları ve su abone borularının bulunduğu yerler temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlemelerin yapılması istendi.

Kış şartları nedeniyle, donan abone boruları için (Galvaniz ve Demir), Müdürlüğümüze ait Alo 185 Su ve Kanal Arıza Servisine müracaatta bulunması gerektiği de kaydedildi.

(İG-SE-Y)

06.12.2007 17:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title