Haberler

Sivas Belediye Bütçesi ile Yapılan 115 Milyon Liralık 'Mevlana Tüneli' Hizmete Girdi

Sivas Belediyesinin şimdiye kadar yaptığı en büyük proje olan 115 milyon lira maliyetli Mevlana Tüneli tamamlandı.

Sivas Belediyesinin şimdiye kadar yaptığı en büyük proje olan 115 milyon lira maliyetli Mevlana Tüneli tamamlandı. Tamamı belediye bütçesi ile yapılan proje kentin kuzey-güney bağlantısını sağlayarak yaşanan trafik yoğunluğunu azalttı.

Sivas Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olan ve yapımına 2 yıl önce başlanan Mevlana Tüneli tamamlandı. Tamamı belediye bütçesi ile yapılan tünelin açılmasıyla birlikte şehir trafiğini büyük ölçüde rahattı. Tünel, 550 metre uzunluğunda çift tüplü olarak inşa edildi. Tünelin iki yönlü trafiğe açılmasıyla gün boyu vatandaşların tüneli sıklıkla kullandığı görüldü. Tünelin trafiğe açılmasıyla birlikte Mevlana Mahallesinden Aydoğan Mahallesine ulaşım daha örce yaklaşık 17-18 dakikada gerçekleşirken, bu projeyle süre 1 dakikaya düştü. İnşa edilen tünelin şehir trafiğini rahatlattığını belirten Belediye Başkanı Sami Aydın, çok az ilde belediye bütçesi ile böyle bir proje yapılabildiğini belirtti.

'115 MİLYON CİVARINDA BİR TOPLAM MALİYETİ OLDU'

Proje hakkında bilgi veren Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Mevlana-Yüceyurt Tüneli Sivas'ımızın doğusuyla kuzeybatısını birbirine bağlayan bir aks oluşturdu. Sivas merkezdeki trafik yoğunluğunu büyük ölçüde rahatlatan ulaşım noktasında belediyemizin yaptığı en büyük proje diyebiliriz. Şu an çalışmalar tamamlandı. Vatandaşın kullanımına sunduk. Bu projeyi tamamen belediye imkanlarıyla hayata geçirdik. Projenin tünel kısmı yaklaşık 100 milyon lira civarında bir maliyetle gerçekleşti. Bağlantı yolları, kamulaştırmalarla beraber 115 milyon civarında bir toplam maliyeti oldu. Burası adeta iki ana damarı birbirine bağlayan bir bölüm. Bir tarafta Menderese Caddesi şehrin kuzeyinden gelen ana aks, diğer tarafta da Mevlana Caddesini askeri alanın alt kısmından bağlayacak şekilde bir proje. Tabi ki Sivas'a ulaşım noktasında çok ciddi imkanlar, avantajlar sundu. Bölgemizin gelişmesi, ticari potansiyeline ve bu bölgenin gelişmesine ciddi katkılar sundu. Sivas için çok çok önemli bir ulaşım aksı oldu burası. Şehrimize, vatandaşlarımıza ve mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum dedi.

ULAŞIM 18 DAKİKADAN 1 DAKİKAYA DÜŞTÜ

Kullanıma açılmasıyla tünele vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Aydın, Biz yaptığımız sayımda bir saatte yaklaşık 2 bin 500 aracın geçtiğini görüyoruz. Tabi bu çok daha yeni. Zaman içerisinde bu sayının daha da artacağını düşündüğümüzde şehir merkezindeki ciddi bir yükü, kent meydanı ve meydanın etrafındaki kavşakları ciddi şekilde rahatlatacak bir çalışma oldu. Bu bakımdan da son derece önemli. Tabi bu bölge şehire çok yakın olmasına rağmen karşıdan karşıya yani Mevlana bölgesiyle Aydoğan bölgesini birbirine ulaşımı yaklaşık 17-18 dakikada olur iken bu projeyle bu süre 1 dakikaya düştü. Bu açıdan hem yakıt tasarrufu hem zaman tasarrufu bakımından da gerçekten önemli bir hizmet olduğu kanaatindeyim diye konuştu.

'ADETA İĞNEYLE KUYU KAZDIK'

Tünelin üzerinde askeri kışla ile tescilli tarihi binaların olması nedeniyle hassas çalışma yapıldığını aktaran Başkan Aydın, Zemin yapısı çok sert değil bu bölgede. Dolayısıyla tünellerde zemin ne kadar sert olursa, tünel yapımı o kadar kolay olur ve ekonomik olur. Buradaki zemin yapısı dördüncü derece dediğimiz kısmen yumuşak bir bölgeydi. Üzerinde de tescilli tarihi yapılar, askeri yapılar vardı. Bunlara zarar vermemek adına son derece hassas çalıştık. Adeta iğneyle kuyu kazdık diyebiliriz ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlana Celaleddin Rumi Aydoğan Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title