Haberler

Sivas Bakan Yılmaz: 302 Organize Sanayi Bölgesine Teknik Kolej Açacağız

Bakan Yılmaz: 302 organize sanayi bölgesine teknik kolej açacağızMİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye'de 302 tane organize sanayi var. Allah nasip ederse bu 302 organize sanayinin her birisine teknik kolej açacağız." dedi.

Bakan Yılmaz: 302 organize sanayi bölgesine teknik kolej açacağız

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, " Türkiye'de 302 tane organize sanayi var. Allah nasip ederse bu 302 organize sanayinin her birisine teknik kolej açacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından düzenlenen iftar programına katılmak üzere akşam saatlerinde havayolu ile Ankara'dan memleketi Sivas'a geldi. Nuri Demirağ Havalimanı'nda il protokolü tarafından karşılanan Yılmaz, ilk olarak 1992 yılında Mardin'in Dargeçit ilçesinde şehit olan jandarma er Emin Alacahan'ın ailesini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretlerin ardından Bakan Yılmaz daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Balo Salonu'nda düzenlenen iftar programına katıldı. İftar programına Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Emniyet Müdürü Turan Aksoy, kurum müdürleri ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Ramazan'ın birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirterek, "Biz bir ve beraber olursak Türkiye daha güçlü olacak, Türkiye daha çok büyüyecek. Türkiye'nin en büyük sıkıntısı yoksulluk ve cehalet o yoksulluk ve cehaleti daha kısa zamanda kesinlikle yeneriz. Türkiye'nin 2017 yılının son çeyreğinde büyüme rakamı yüzde 5, yüzde 5 rakamı da dünyada bir kaç ülke, Avrupa'da böyle bir ülke yok. Çin, Hindistan ve Türkiye var, bizden sonra Endonezyalı kardeşlerimiz geliyor. Biz bunu bu kadar ateş çemberi içerisinde olmamıza rağmen nasıl sağladık? Birlik ve beraberliğimizle sağladık. İnşallah önümüzdeki dönemde bu birlik ve beraberliğimiz devam ederse biz çok daha iyi Türkiye'yi evlatlarımıza birlikte bırakacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"302 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE TEKNİK KOLEJ AÇACAĞIZ"

Konuşmasının devamında, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile teknik kolej için yapılan anlaşmayı hatırlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Türkiye'de 302 tane organize sanayi var. Allah nasip ederse bu 302 organize sanayinin her birine teknik kolej açacağız. Yani mesleki ve teknik liselerin en üst seviyesi olanını her türlü laboratuvarı, cihazı hazır olaraktan bununla ilgili Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı kendi bütçesinden faizsiz kredi verecek"

Bakan Yılmaz iftar programının ardından 2010 yılında Ordu'nun Fatsa İlçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında şehit olan 38 yaşındaki polis memuru Sedat Ataman'ın ailesini ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

title