Haberler

Sivas Bakan Güllüce Muhalefet, Proje Durdurma Partisi

Bakan Güllüce: Muhalefet, proje durdurma partisi ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce muhalefet partilerini eleştirerek "Bu millet proje durdurma partisi olarak sana oy verir mi?" dedi.

Bakan Güllüce: Muhalefet, proje durdurma partisi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce muhalefet partilerini eleştirerek "Bu millet proje durdurma partisi olarak sana oy verir mi?" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesi tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm Protokolü İmza Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Bakan Güllüce, "Depreme karşı kentlerimizin, evlerimizin, şehirlerimizin, sokaklarımızın buna uygun teknik donanımın olması lazım. Yeni Türkiye'de evlerimizin, sokaklarımızın farklı olması lazım, alt yapılarımızın ona uygun, depreme dayanıklı olması lazım. Biz 2014'de sadece Ankara'da bakanlıkta yüz 52 katrilyonluk yatırıma imza attık. Yeni Türkiye'de sadece 152 katrilyonluk Ankara'da yatırım yaptık illeri de sayarsak 190 katrilyonluk yatırıma imza atıyoruz." dedi. Hızlı trenin eski Türkiye'de bir hayal olduğunu belirten Güllüce, "Daha yemek pişmeden bir adam Ankara'dan, Sivas'a kadar gelebiliyor. Türkiye ; İstanbul, Kars, Ardahan yetmedi Bakü'yle de bağlandı. Bakü-Tiflis hattıyla buradan bileti alacaksın Bakü'de ineceksin. Sivaslı bir tüccar orada işini görecek akşamda hızlı tren ile Sivas'a gelecek, yeni Türkiye bu." diye konuştu.

"MUHALEFET, PROJE DURDURMA PARTİSİ"

Daha sonra iktidarın yaptığı projeleri durdurmayan çalışan bir muhalefet anlayışı olduğunu ifade eden Güllüce, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkenin belki de bir bahtsızlığı veya nasıl izah etsem nasıl desem kelime bulmakta zorlanıyoruz. Bir ekip var Türkiye'de muhalefet isminde, muhalefet yapacağız diyor. 'Biz 7 Haziran'da gelince bu projeleri durduracağız.' diyor. Dünyanın en büyük havaalanını yapıyoruz bundan zevk alırız biz, bu ülkede herkesin zevk alması lazım. Biz bu ülkede yaşayan herkesin göğsü kabarır diyoruz. Ama iktidara karşı muhalefet yapan da diyor ki 'Gelir gelmez bu projeleri durduracağız.' Durduramazsınız. Bu millet sana iktidarlık vermez ki sen durdurasın. Sen öyle havaalanını falan durduramazsın, hızlı treni durduramazsın, köprüler yapılmış zaten geliyor. Zaten sen proje durdurmaya endekslendiğin için bu millet de seni 50 senedir iktidar yapmıyor. Bu millete hizmet edenler, hizmet etmek isteyenler var olduğu içinde sürekli iktidar olunuyor. İzmir otoyolunu yapmışız ve ÇED vermişiz diye bizi mahkemeye vermişler. İstanbul, Bursa, İzmir 3.5 saat yapmışız ya ne olacaktı 11 saat mi olacaktı. Niye durdurursun? Niye durdurmak istersin? Bu millet proje durdurma partisi olarak sana oy verir mi? Yani sen millete hizmet için mi varsın. Yoksa yapılmakta olan projeleri yapılmakta olan projeleri durdurmak için mi varsın. Millet bunu sorar, zaten 60 senedir de soruyor."

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise törendeki konuşmasında, "Yeni Türkiye'de yapılacak kentsel dönüşümün, içerisinde ne olması lazım, otoparkların olması lazım, spor salonlarının olması lazım, kültür merkezlerinin olması lazım, okulların olması lazım, çocuklar için oyun alanlarının olması lazım. Kentsel dönüşüm sağlandığında otoparklarda olacak, yeşil alanlarda olacak, geniş çaplı bulvarlarımızda olacak, çocuklarımız için oyun alanları da, spor alanları da okullarda olacak. Dolayısıyla da medeniyet şehir demektir ve insanlar şehirleri inşa eder şehirlerde insanları biçimlendirir." dedi. Konuşmaların ardından Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın tarafından, Bakan Güllüce'ye fahri hemşerilik beratı verildi. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın kentsel dönüşüm protokolünü imzaladı. Bakan Güllüce ve Yılmaz programın ardından Ulu Camii'nde cuma namazını kılarak partilerinin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlen Sivas Gençlik Kolları 4'üncü Olağan İl Kongresine geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Güllüce Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title