Haberler

Sivas'a Gelerek Yaralıları Ziyaret Etti

Büyükelçi Sivas'a Gelerek Yaralıları Ziyaret Etti. Azerileri Taşıyan Otobüsün Devrilmesi.

Sivas'ın Şarkışla İlçesi yakınlarında Arabistan'dan dönen hacıları taşıyan Azeri otobüsünün devrilmesi sonucu 5 kişinin öldüğü 29 kişininse yaralandığı kaza sonrazı Azerbaycan Büyükelçisi Faik Bagirov ve Kafkas Müslümanları Dini Dairesi Başkanı Şeyhü'l İslam Allahşükür Paşazade yaralıları ziyaret için Sivas'a geldi. Hastanede tedavileri süren yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Arabistan'dan hac vazifesini yerine getirdikten sonra dönüş yoluna giren hacıları taşıyan 45 yaşındaki Asif Babayev yönetimindeki 90 DS 393 plakalı yolcu otobüsü, Şarkışla-Pınarbaşı karayolunun 22'inci kilometresindeki Dökmetaş köyü yakınlarında dün 16.30 sıralarında kontrolden çıkarak yolun sol tarafındaki şarampole devrilmiş, tavan kısmı parçalanan otobüste bulunan yolculardan Samad Ahmedov (28), Hajikhanım Alijanova (66), Solmaz Bakhshaliyeva (69), Maharram Karımov (72) ve kimliği belirlenemeyen bir kadın yolcu yaşamını yitirmiş, 29 kişi ise yaralanmıştı.

Kaza sonrası Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Numune Hastanesi, Sivas Devlet Hastanesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 29 kişinin tedavileri devam ediyor. Yaralıların sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi. Durumları hafif olan ve ayakta tedavi edilen yolculardan 5'inin Poliesevi'nde misafir edildikleri bildirildi. Kaza sonrası Azerbaycan Türkiye Bülyükelçisi Faik Bagirov karayolu ile öğlen saatlerinde Sivas'a geldi. Sivas Valisi Ali Kolat ile bir süre makamında görüşen Bagirov her iki ülkenin kardeş olduğunu belirterek yetkililere kaza sonrasında gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Kazanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Bagirov yaralıların sağlık durumları ve kimlikleri ile ilgili de bilgi aldı.Yaralıların büyük çoğunluğunun kent merkezindeki hastanelere sevk edildiğini belirten Vali Ali Kolat ise ölen ve yaralananların isim listelerini Bagirov'a verdi.

Kolat cenazelerin ve yaralıların Azerbaycan'a ne zaman ve nasıl götürüleceğinin doktorlar ve büyükelçilikle verilecek ortak karar ile belirginleşeceğini belirtti. Kolat, "Yaralıların tedavileri devam ediyor. Bir kısmı ayakta tedavi edildi. Ancak durumu ağır olanlarda var. Bunların nasıl götürüleceğine doktor kontrollerinden sonra karar verilecek. durumu iyi olanları göndereceğiz. Ancak durumu iyi olmayanların da başımızın üstünde yeri var." dedi. Ölenlerin cenazelerinin ve durumu iyi olan yaralıların Bakü'den gelecek olan uçakla götürülmesinin planlandığı bildirildi. Bu arada kazayla ilgili olarak Kafkas Müslümanları Dini Dairesi Başkanı Şeyhü'l İslam Allahşükür Paşazade'nin de özel uçakla öğlenden sonra Sivas'a geldi. Sivas Valisi Ali Kolat ve Azerbaycan Büyükelçisi Faik Bagirov tarafından karşılanan Paşazade'nin beraberindekiler ile birlikte hastaneye giderek yaralıları ziyaret edeceği bildirildi. Öte yandan kazanın yaşandığı bölgede bulunan hurdaya dönmüş otobüs ise gerekli çalışmaların tamamlanmasından sonra çekiciler yardımı ile bulunduğu yerden kaldırıldı. Bu arada olayda yaşamını yitiren 5'inci kadın yolcunun ise kimliğinin henüz belirlenemediği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title