Haberler

Sivas'a 15 Tabip Atanacak

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas'a çeşitli branşlarda 15 doktor atanacağını bildirdi.

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas'a çeşitli branşlarda 15 doktor atanacağını bildirdi.

Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nca 28 Şubat 2013 tarihinde yapılacak kurayla Türkiye genelinde hekim atamaları yapılacağını belirtti.

Sivas'a da çeşitli branşlarda 15 tabip atanacağını bildiren Bilgin, atanan hekimlerin gerek il merkezindeki gerekse ilçe merkezlerindeki hastanelerde vatandaşlara hizmet edeceğini kaydederek, "Böylece hemşehrilerimiz sağlık alanında daha kaliteli, daha hızlı, daha ulaşılabilir şekilde hizmet almaya devam edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla 11 yıldır ülkeye ve millete hizmet eden AK Parti iktidarında her alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli değişimler ve dönüşümler yaşandığını vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:

"Milletimizin daha kaliteli daha ulaşılabilir ve daha hızlı sağlık hizmeti alabilmesi için ilimizde sağlık yatırımları hızla devam etmektedir. Bilindiği üzere Ağız Diş Sağlığı Merkezi yeni hizmet binasında hizmete devam etmekte olup, yine 600 yataklı Bölge Hastanesi inşaatı hızla devam etmektedir. Ayrıca Yıldızeli İlçe Hastanesi inşaatı ihale aşamasında olup, en kısa zamanda ihaleye çıkacaktır. Yine Gürün İlçe Hastanesi'nin en kısa zamanda yapımı başlayacaktır."

Milletvekili Bilgin, Altınyayla ve Ulaş'a aile hekimliği uzmanı, İmranlı'ya uzman hekim, Suşehri'ne çocuk sağlığı uzmanı, Gemerek'e anestezi uzmanı, çocuk sağlığı uzmanı ve genel cerrahi uzmanı, Kangal'a anestezi uzmanı ve genel cerrahi uzmanı, Zara'ya anestezi uzmanı, Gürün'e genel cerrahi uzmanı, Numune Hastanesi'ne beyin ve sinir cerrahi uzmanı, tıbbi onkoloji uzmanı ve plastik cerrahi uzmanı, Devlet Hastanesi'ne ortopedi uzmanı atanacağını bildirdi.

Muhabir: Önder Felek

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Hilmi Bilgin Ak Parti Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title