Haberler

Sivas: 50 Kilo Ağırlığındaki Karpuz Görenleri Hayrete Düşürüyor

Sivas'ta Bir Çiftçinin Yetiştirdiği 50 Kilogram Ağırlığındaki Süs Karpuzu Görenleri Hayrete Düşürüyor.

Sivas'ta bir çiftçinin yetiştirdiği 50 kilogram ağırlığındaki süs karpuzu görenleri hayrete düşürüyor.

Akıncılar İlçesi Altuntepe Mahallesi'nde ikamet eden Ali İpek (60) adındaki bir çiftçi, tamamen doğal yollarla yetiştirdiği 2 süs karpuzunun dev boyutlara ulaştığını söyledi. Geçimini 45 yıldır yaptığı kavun ve karpuz yetiştiriciliğiyle sağladığını kaydeden İpek, "Mayıs ayında tarlalarıma kavun ve karpuz ektim. Bu karpuzlardan iki tanesine çok özen gösterdim. Tamamen doğal yollardan yetiştirdiğim 2 süs tohumu büyüdü Kasım ayında dalından kopardım. Bunlardan bir tanesi 45, diğeri de 50 kilo geldi. 45 kiloluk karpuzu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a gönderdim, diğer 50 kiloluk karpuz ise görenleri hayrete düşürdü. Bu civarda yetişmiş en büyük karpuz unvanını aldı. Ayrıca, bu karpuzu İstanbul'dan bir çok televizyon kanalı istedi. Ben de bir tanesine gönderdim" dedi.

Bundan sonraki yıllarda da karpuz yetiştireceğini kaydeden İpek, "Artık tüm karpuzlarımın büyük olması için hepsine daha çok özen göstereceğim. Böylelikle Diyarbakır karpuzuna rakip olacağım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title