Haberler

Sivas 2 Saatlik Gecikme Yüzünden Kolu Kesildi

Erzincan'da 10 Gün Önce Meydana Gelen Kazada Kopan Kolu Yerine Dikilen Ancak Doku Uyuşmazlığı Nedeni ile Tekrar Kesilen 10 Yaşındaki İsmail Türkmen'in, 2 Saatlik Gecikmenin Kurbanı Olduğu Öğrenildi.

Erzincan'da 10 gün önce meydana gelen kazada kopan kolu yerine dikilen ancak doku uyuşmazlığı nedeni ile tekrar kesilen 10 yaşındaki İsmail Türkmen'in, 2 saatlik gecikmenin kurbanı olduğu öğrenildi.

10 Ağustos Salı günü Erzincan- Refahiye karayolunun 55'inci kilometresinde meydana gelen kazada, Muzaffer Türkmen yönetimindeki 24 FA 539 plakalı otomobil, Refahiye İlçesi yakınlarında şarampole yuvarlandı ve olayda 7 kişi yaralandı. Kazada, cam kenarında oturan İsmail Türkmen'in sağ kolu omuz ile dirsek arasından koptu. Tedavi için önce Erzincan'a götürülen Türkmen, daha sonra ambulansa helikopter ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi ve burada 2 uygulama halinde 10 saat süren bir dizi ameliyat geçirerek kopan kolu yerine dikildi. Ancak tüm çabalara rağman kan dolaşımının sağlanamaması ve doku uyuşmazlığı nedeni ile İsmali Türkmen'in dikilen kolu yapılan operasyonla aynı yerden tekrar kesildi.

Amelitayı gerçekleştirilen Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ali Rıza Erçöçen, damardaki tıkanma nedeni ile kan dolaşımının sağlanamaması yüzünden kolun yeniden kesildiğini belirterek, bu tür durumlarda yaralının hastaneye 4 saat içerisinde ulaştırılması durumunda kolun kurtarılmasının mümkün olduğunu, oysa hastanın olaydan ancak 6 saat sonra hastaneye getirildiği için müdahaleye rağmen kolun kurtarılamadığını söyledi.

Hastanede tedavisi süren İsmail Türkmen'e protez kol takılacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title