Haberler

Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses Düeti

Güncelleme:

37 yıl sonra Diyarbakır'a gelen Şivan Perver "Buradan ayrıldığımda delikanlıydım. Şimdi ise yaşlı bir adam olarak döndüm" dedi.

Diyarbakır tarihi bir gün yaşıyor.  Başbakan Erdoğan, Mesud Barzani, Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses'in geldiği miting alanında ilk olarak Erdoğan ve Barzani sahneye çıktı. Barzani, "Birbirini kabul etmek, kardeşlik yöntemleriyle yaşamak zamanıdır" dedi. Daha sonra Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses kürsüye çıktı. İki dev Kürtçe ve Türkçe barış mesajları verdi. Erdoğan'a övgüler düzen Şivan Perver, 'Türkiye'nin Başbakan'ı Erdoğan bu barışın mimarı' dedi.

 İkili ardından Kürtler için önem arz eden "Megri" türküsünü birlikte seslendirdi. Şarkının sözleri 'Ağlama' idi ama Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Barzani ile birlikte Diyarbakır'a gelen Şivan Perver'in ve İbrahim Tatlıses'in sahneden verdiği çarpıcı mesajlar...

"DEVİR BARIŞ DEVRİ"

İşte Şivan Perver'in açıklamaları;

Güzel Diyarbakırımız bu çok güzel bir gündür. Gerçekten tarihe gidecek dostluk kardeşlik sevdanın gideceği bir gün. Tarihi bir gün. Benim için de tarihi bir gün. 38 yıldan sonra ben buradan ayrıldığımda bir delikanlıydım, bir gençtim. Şimdi bir yaşlı adam olarak geri döndüm. Değerli Türkiyemizin Başbakanı büyük bir mayayı temiz süte kattı, bugün dostluğun kardeşliği kutluyoruz. Var olsunlar, ellerine sağlık. Her bunun için emek veren, bunun için yüreği çarpan herkese teşekkür ediyoruz. Umarım bütün Türkiye bunu düşünecektir, artık farklılıklar artık yasak edilmeyecek. Biz hep yasaklarla paylaştık. Yasak olduğu için bu ülkeden ayrıldık. Kimileri hapishanede çürüdü, işkence gördü. Kimileri kaçtı bizim gibi, yavaş yavaş... Çok değerli Kürdistan bölgesinin başkanı Barzani de bu konuda olumlu düşünceleriyle yaklaştı ve bu değerli insanları Diyarbakır'da görmek herkes tarafından sevinilecek bir şey. Bu ülke ne tarihler gördü. Neler geçirdi biliyorsunuz. Ve şimdi yeni bir devir. Bu barış devri, demokrasi devridir. Demokrasiye ihtiyacı var bu ülkenin. Dünyaya düşen her insanın özgürce yaşama hakkı vardır. Sayın Başbakan Almanya'da üç sene önce demişti ki, asimilasyon bir insanlık suçudur, bir günahtır. Bu ülkede asimilasyon olmayacak, insanlar dostça yaşayacak.''

"ÇOCUĞUMUN ADI BARIŞ OLACAK"

İbrahim Tatlıses'in açıklamaları

'Şivan Perver'in söz verdiği İbrahim Tatlıses "Sen söyleyecekleri söyledin" dedi ve şu mesajları verdi. "Şivan kardeşime çok teşekkür ederim. Kim barışa hizmet verirse ona o güzeldir. Barış için kim elini taşın altına koyarsa başımın üstünde yeri var. Devir barış, dostluk ve demokrasi devridir. Kim barışa hizmet verirse diyor, onu ellerinize elin, onu alın. Küçüklerin gözlerinden büyüklerin ellerinden öperiz. Barış için kim elini taşın altına koyarsa o benim başımın üstündedir. Biz Şivan kardeşimle buraya ne şöhrete ne şana geldik. Barış için geldik."

Tatlıses bir erkek çocuğu olması halinde adını Barış koyacağını söyledi. 

İkili ardından ilk olarak Kürtçe Megri türküsünü söyledi.









Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İbrahim Tatlıses Şivan Perver Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title