Haberler

Şivan Perver, 'Barış Başladıysa Yeni Çağ Başlıyor'

Şivan Perver, Diyarbakır’da basın toplantısı düzenleyerek izlenimleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye’ye 38 yıl aradan sonra Irak Bölgesel Kürt Yönetim Başkanı Mesud Barzani ile birlikte gelen Kürt sanatçı Şivan Perver, Diyarbakır’da basın toplantısı düzenleyerek izlenimleri hakkında bilgi verdi.Kaldığı otelde basın toplantısı yapan Perver, yurt dışındayken hayatını kaybeden annesini anlatırken gözyaşlarını tutamadı.Doğduğu topraklara dönmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Perver, Türkiye’nin büyük değişim yaşadığını belirterek, "Dünkü görüşme tarihiydi. 38 yılımız dışarıda geçti. Türkiye'de büyük değişimler oldu. Bugün topraklarımıza geri döndüm. Sağ olsun Erdoğan ve Barzani bu insanlığı yaptı, birlikte Türkiye ve Kürdistan’ı bir araya getirdi. Kardeşlik ve barış için. Bu önemli adımın bu sürece büyük katkısı oldu. Hapishanelerin boşaltılması için. Bu süreç dostluk ve kardeşliğin oluşmasına vesile olacaktır. Dün tarihi bir gün oldu. Ben 38 yıl önce genç ve delikanlı olarak ayrıldım, yaşlı biri olarak döndüm. İnsanın bazen ağlamaması mümkün değil. Gönül isterdi ki Diyarbakır sokaklarına çıkıp insanları kucaklayayım. Ben onları hep içimde taşıdım. Buraları çok özledim” dedi.Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu belirten Perver, “Bu ülkenin geçmişteki katmerli zorlamalardan kurtulmasına, gerçekten bir yeniliğe ihtiyacı vardı. Onun için yeni Türkiye denildi. Özgürlük ve barışa taraf olmak ve demokrasiyi temellendirmek için buna ihtiyaç vardı. Barış, yaşamı geliştirir. Savaş, harcar, harabe eder, yıkar. Kimseye yararı olmaz. Onun için şerden, savaştan vazgeçmek en doğrusudur. Barışın da amacına ulaşması gerekiyor. Bu barış başladıysa bu dönemde yeniçağ başlıyor. Daha güzel bir ülke ve yaşam, daha anlayışlı bir toplum ortaya çıkacak. Biz de sanatımızla hazırız. Kim olursa olsun sanatımızla onların hizmetindeyiz. Kürt çocuklarının kendi diliyle okutulması lazım. Biz her ne kadar Türk okullarında okuduysak da şivemiz gitmedi, hep Kürt kaldık. Kürtçe eğitilirsek daha iyi şahsiyetler ortaya çıkar. Halkın sevdiği sayın Başbakan Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan barış sürecini başlattı. Herhalde bir gün kapılar Öcalan'a da açılacak ve bu ülkeye hizmetleri olur. Sayın Mesud Barzani de bu sürece katkı sunmaya çalışıyor. Barzani, her zaman barış diyen bir insan. Çok mutluyum. Bu geliş Barzani ve Erdoğan sayesinde oldu. Bugün çözüm sürecini ilerletme günüdür. Buna karşı olanlar, insanların ölümünü isteyenlerdir. Bu süreç barış baharı olacaktır. Biz kimsenin kimseyi öldürmesini istemiyoruz. Türkiye güçlenirse Kürdistan ile Türkiye birlikte olursa Orta Doğu için örnek olacak. Öcalan'ı ziyaret etmek isterim. Benim için şeref olur. Benim açımdan bu topluma önemli hizmetleri olmuştur. Öcalan büyük bir yurtseverdir. Bu halklara en büyük vazifesi olacak bir bilinçli insandır” ifadelerini kullandı.

ANNESİ İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜ

Sezen Aksu ile konser vermek istediğini belirten Şivan Perver, annesinden bahsedince gözyaşlarını tutamadı. Perver, “Sezen Aksu ile şarkı söylemek bizim için şereftir. Bir gün organize şekilde gelmek istiyorum. Buraya gelip buradaki sanatçılarla konser düzenlemek istiyorum. Hakkari'den, Edirne'den bizi kim severse birlikte şarkılar söyleyeceğiz. Türkler de Kürt müziği dinleyip mutlu olmalıdır. ‘Gazal gazal’ı okuduğumuz zaman Türkiye elden gitmiyor, Türkiye güzelleşiyor. Barış kardeşlik taraftarıyız. Kavga hep yıkar. Kandil'den Ankara'ya oradan Şam'a kadar ne gerekiyorsa her zaman hizmetindeyiz. Anne, insan için en üstün değerdir. Allah'tan sonra gelen değeridir. Annemden bahsedildiği zaman ağlarım. Anneme çok şey borçluyum. Defalarca gidip onunla sohbet etmek istedim. Ama olmadı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şivan Perver Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title