Haberler

Sitem Eden Gaziye Başkan Ok Sahip Çıktı

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Hakkari Şemdinli'de bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada yaralanan bir askeri evinde ziyaret etti.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Hakkari Şemdinli'de bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada yaralanan bir askeri evinde ziyaret etti. Balıkesir merkeze bağlı Ortamandıra köyünde ikamet eden Gazi Piyade Uzman Çavuş Kayhan Aydın, "Ben vatanım için kanımı döktüm. Bu vatana canımda feda olsun. Hiç kimseden hiçbir beklentim yok. Sadece ve sadece hatırımın sorulmasını varlığımın hatırlanmasını istedim" dedi.

Balıkesir Belediye başkanı İsmail Ok, Ağustos ayının ilk günü bölücü terör örgütü ile girdiği çatışmada göğsünden vurularak yaralanan ve evinde istirahat eden Piyade Uzman Çavuş Kayhan Aydın'ı köydeki baba evinde ziyaret etti. Gazi Kayhan Aydın Başkan Ok'u; annesi, babası ve kardeşleriyle karşıladı. Belediye Başkanı İsmail Ok, Gazi Aydın'ın e-posta yoluyla kendisine durumunu bildirmesi üzerine hemen harekete geçtiklerini ve bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. Başkan Ok, "Bu vatan için kanını ve canını feda eden herkesin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Onlara çok şey borçluyuz ve onları unutmamız, vefasızlık etmemiz gönül kitabımızda yazmaz. Özellikle bu milli kurtuluş günümüzde onları hatırlamamız, bir şükran borcunun ifasından başka bir şey değildir. Memleketimizin her köyünde, kasabasında ve şehrinde, gazisi ve şehidi olmayan bir tek ev yoktur. Milletimiz, acılar ve yokluk içinde kurtuluş mücadelesini verdi ve bağımsızlığını kazandı. Devleti emperyalist güçleri kovarak kurduk. Dün eli ayağı sağlam tek bir erkeğimiz, bir toplu iğnemiz bile yoktu. Bugün ülkemiz, terör belasına bulaştırılalı 28 yıl oldu. Ama hala bu belanın üstesinden gelemedik. Ama bugün ülkemizi yönetenler, güvenlik güçlerimize gereken yetki ve sorumluluğu verdikleri takdirde bu belanın üstesinden gelineceğine inanıyorum. Eminim ki bundan sonra, 'gereken yapılacaktır' şeklindeki açıklamalara milletimiz itibar etmeyecektir. Milletimiz, bu sorunun bir an önce çözülmesini istemektedir. Akan kanın durdurulamamasının tek nedeni, bence bu hükumetin sorunun üzerine kararlılıkla yitirmeyişidir. Bundan sonra akacak olan kanların vebali, bu hükümetin boynunadır. Artık hükumet bu işin gereğini yapmalıdır" diye konuştu.

GAZİ'DEN ACI SİTEM: "BENİ KİMSE DİKKATE ALMADI"

Piyade Uzman Çavuş

Kayhan Aydın, bu ziyaretinden dolayı Belediye Başkanı İsmail Ok'a teşekkür etti. Çatışmada yaralandıktan sonra memleketine geldiğini, ancak kimsenin kendisini arayıp sormadığını, bunun da kendisini son derece olumsuz etkilediğini bildirdi. Başkan Ok'a sarılıp sevinç gözyaşı döken gazi, "Sizi yanımda gördüğüm için çok mutluyum. Allah sizden razı olsun. Ben vatanım için kanımı döktüm. Bu vatana canımda feda olsun. Hiç kimseden hiçbir beklentim yok. Sadece ve sadece hatırımın sorulmasını varlığımın hatırlanmasını istedim. Siz ziyaretime geldiniz ya Başkanım şuan dünyanın en mutlu insanı benim. Allah yolunuzu hep açık etsin" diyerek teşekkür etti.

Piyade Uzman Çavuş Kayhan Aydın'ın evine gelen diğer vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Ok, daha sonra Köy Muhtarlığına geçti. Belediye Başkanı İsmail Ok, burada da köylülerle bir süre sohbet etti. Ok, burada da köye olan ziyaretinin sebebini dile getirerek, "Kardeşimizi Allah bağışlamız, Allah bir daha ne Ortamandıra'da ne de başka yerlerde böyle acılar yaşatmasın. Hükumet, terörle mücadeleyi değil, müzakere yolunu seçtiği ve teröristleri siyasete davet ettiği için terörü önleyememektedir. Bu yüzden bu acılar sürekli olarak yaşanmaktadır. Devletimiz ve milletimiz, askerimiz ve polisimiz çok güçlüdür. Hükumet isterse, müzakere yolu yerine mücadele yolunu seçerse, terörün belini kısa sürede kırar" dedi. Başkan Ok, muhtarlıkta gerçekleşen sohbetten sonra köylüler tarafından sıcak bir şekilde uğurlandı.

(YU)

08.09.2012 21: 41: 36

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Kayhan Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title