Haberler

Sistani, ABD'nin Irak'a Yönelik Reform Talebine Karşı Çıkıyor

Irak'taki dini otoritelerden Şii din adamı Ayetullah Ali Sistani'nin, Irak Anayasası'nda ABD'nin isteği doğrultusunda değişiklik yapılmasına karşı olduğu söylendi.

Sistani'ye yakınlığıyla bilinen Irak'taki Şii partilerden İslami Dava Partisi'nin Sözcüsü Haydar El İbadi, bugün katıldığı bir programda Sistani'nin, ABD istekleri doğrultusunda meclise sunulan acil yasa değişikliklerine karşı çıktığını ifade etti. İbadi, "Sistani, ABD Temsilciler Meclisi tarafından gündeme getirilen anayasada acilen değişiklik yapılmasını öngören reformlara karşı çıkıyor" dedi.

Dün Şii din adamı Sisitani'yi ülkenin güneyindeki kutsal şehirlerden Necef'te bir grup parti üyeleri ile ziyaret eden İbadi, bu ziyaret sırasında Sistani'nin, Irak'ta halkın belirleyici olduğu kurumların güçlendirilmesini, halka hizmet götürülmesinin zaruretini ve yolsuzluklarla mücadele edilmesinin gerekliliğini vurguladığını ifade etti. Irak'ın önde gelen dini otoriteleri arasında gösterilen Sistani'nin, bazı politikacıları Irak'ın menfaatlerinden ziyade kendi çıkarlarını gözettikleri için

eleştirdiğini de anlatan İbadi, Sistani'nin ülkede kardeşliğin güçlendirilmesi ve Şii-Sünni ihtilaflarının ortadan kaldırılması gerektiğini belirttiğini kaydetti.

(SK-OYK-OYK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title