Haberler

Şişli Esnafından Cerrah'a "1 Mayıs" Teşekkürü

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, 1 Mayıs'ta İşçilerin Arkasına Gizlenmiş Olan Terör Örgütleri Mensuplarıyla Olay Yaşandığını ve Onlara Su ve Gaz Atıldığını, İşçilerin İse "Yasak" Dendikten Sonra Dağıldığını Dile Getirdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, 1 Mayıs'ta işçilerin arkasına gizlenmiş olan terör örgütleri mensuplarıyla olay yaşandığını ve onlara su ve gaz atıldığını, işçilerin ise "yasak" dendikten sonra dağıldığını dile getirdi.

Şişli'de yer alan Nişantaşı, Teşvikiye ve Kurtuluş'ta iş yeri bulunan kişilerden oluşan 17 kişilik grup, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı makamında ziyaret ederek, 1 Mayıs'ta alınan güvenlik önlemlerinden ve asayişe ilişkin çalışmalardan ötürü teşekkür ziyaretinde bulundu. Cerrah, ziyarete gelen esnafların, 1 Mayıs nedeniyle polise yapılan haksız eleştirilerin yanlışlığını vurgulamak ve polise destek olduklarını söylemek için geldiklerini ifade etti. Polisin uygulamasında hiçbir vatandaşın burnunun kanamadığını dile getiren Cerrah, bazı grupların çıkardığı olaylara dikkat çekti. Cerrah, ''Devletin polisine taş, molotof ve sapanla çelik bilye atılmaz. Polise bu kadar kin güden bir grup olamaz. Bu devletin polisidir ve halkın huzurunu, asayişini sağlamakla görevlendirilmiştir'' diye konuştu. Cerrah, ''Vatandaşlarımız, o bölgede oturan İstanbullular, 'İstanbul'da huzur istiyoruz, İstanbul'da güven istiyoruz ki bu sağlanmıştır' diyorlar. Şu anda gasp, kapkaç azalmıştır, o bölgedeki hırsızlık olayları azalmıştır. Onun için de ayrıca teşekkür ediyorlar. Taksim ısrarından herkesin vazgeçmesi, kanunlara uygun gösterilen yerlerde miting yapılması gerektiğini, bu düşüncede olduklarını da bir kez daha vurguluyorlar. İlgili tüm kanuni işlemler yapılıp adliyeye teslim edilecektir ve şimdiye kadar da bunu yaptık. Ne örgüt bıraktık, ne çete kaldı. Diğer suçlarla ilgili çalışmalarımız neticesinde de sanıkları en kısa sürede yakalamak suretiyle de adliyelere teslim ettik" dedi.

Cerrah, esnaflar tarafından alkışla karşılanan konuşmasında, 1 Mayıs'ta işçilerle değil, onların arkasına gizlenmiş olan terör örgütleri mensuplarıyla olay yaşandığını, onlara su ve gaz atıldığını, onların da polise sapanla çelik bilye attığını dile getirerek, işçilerin ise yasak denildikten sonra dağıldığını kaydetti. Polise sapanla çelik bilye atıldığını, memurların yaralandığını söyleyen Cerrah, esnafların, basının tavrına alındıklarını söylediklerini belirtti.

Cerrah, ''Ortamı şimdiden germemek lazım. Herkes kanuna saygı duymak zorundadır. Kanuna saygı duyulmazsa ülkede bir kaos ortamı olur. O zaman bu kanunlar bizim için değilse, herkes istediğini yaparsa polise de gerek yok. Yasal bazı miting alanları vardır, ilan edilmiştir. O miting alanlarına herkesin uyması gerekir. 'Ben şurada yapacağım' diye, 'ben burada miting yapacağım diye...' O zaman gelsinler emniyet müdürlüğünün önünde, gelsinler adliyelerin önünde... Olmaz böyle bir şey'' dedi.

1 Mayıs'ta olay çıkaranların, bazı hastaneleri çalıştırmadığını ifade eden Cerrah, ''Taksim İlkyardım Hastanesi'nde tam 4 defa müdahale yaptık. Ambulansı sokmadılar, yaralıları sokmadılar'' dedi. Bir gazetecinin, ''Taksim'de gösteri için çağrıda bulunanlarla ilgili soruşturma olup olmadığını'' sorması ve geçtiğimiz yıl da benzer konu olduğunu söylemesi üzerine Cerrah, geçen sene suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlatarak, bu sene de aynı şekilde suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti. Gazetecinin, ''2009 yılı için de aynısı söyleniyor'' demesi üzerine ise Cerrah, ''Bir şey demiyorum. 2009'da biz yine aynı şekilde tedbirimizi alırız'' dedi.

Şişli esnafı ise, polisin çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, basının bazı konuları abarttığını savundu. Polisin, kendisine yaralayıcı cisim atanlara dahi zarar vermemek için su ile müdahale ettiğini söyleyen esnaf, 1 Mayıs'ta alınan önlemler sayesinde büyük olaylar çıkmadığını düşündüklerini dile getirdi. Esnaf, ziyaret sırasında Emniyet Müdürü Cerrah'a büyük boy bir Atatürk portresi hediye etti.

(AS-CİN-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title