Haberler

Şişli'deki Dolandırıcılık İddiası... -4 Kişi İşlemlerinin Ardından Adliyeye Sevk Edildi

Şişli'de, Bir Şirketin Kadın Ortağının İmzasını Taklit Edip Şirket Çeklerini Başka Kişilere Kırdırarak Nakde Çevirdikleri İddiasıyla Gözaltına Alınan 2'si Kadın 4 Kişinin, Şirketin Bankadaki Kredisinin Kapatılması İşlemi Sırasında da Sahtecilik Yaptıkları Öne Sürüldü.

Şişli'de, bir şirketin kadın ortağının imzasını taklit edip şirket çeklerini başka kişilere kırdırarak nakde çevirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 4 kişinin, şirketin bankadaki kredisinin kapatılması işlemi sırasında da sahtecilik yaptıkları öne sürüldü.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Nişantaşı'ndaki bir takı dekorasyon şirketinin ortaklarından olduğu belirtilen Zeynep M, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği şikayet dilekçesinde, söz konusu şirkete 1994 yılında yüzde 25 hisse ile ortak olduğunu, şirkette yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu başkan yardımcılığı ile yönetim kurulu üyeliğini yaptığını ve diğer şirket hissedarları ile aralarında güvene dayalı bir ilişki bulunduğunu kaydetti.

Zeynep M, son zamanlarda iyi niyeti ve güveni suiistimal edilerek, imzasının taklit edildiğini belirttiği dilekçesinde, bu yolla şirket çeklerinin başka kişilere kırdırılıp nakde çevrildiğini, yokluğunda şirket karar defterine imzasının taklit edilerek atıldığını ve şirketin bankadaki kredisinin kapatılması işlemi sırasında da imzasının taklit edilerek sahtecilik yapıldığını bildirdi.

Zeynep M'nin, şirketin ortakları D.K, E.K, A.E. ve B.K. hakkındaki şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı uyarınca çalışma başlatan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu kişileri gözaltına alarak şubeye getirdi.

Aynı aileden oldukları belirtilen D.K, E.K, A.E. ve B.K, şubedeki işlemlerinin ardından Şişli Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title