Haberler

Şişli'deki asansör kazası - İstanbul Valisi Mutlu (3) -

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şişli'deki inşaatın asansörünün düşmesi sonucu 10 işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin, "32. kattan bir asansörün boşluğa düşmüş olması, içindeki işçi kardeşlerimizle ve yükle birlikte, elbetteki tedbirler noktasında nelerin eksik olduğunu çok ciddi bir şekilde sorgulamamızı icap ettiriyor ki bu sorgulama hakkıyla yapılacaktır" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şişli'deki inşaatın asansörünün düşmesi sonucu 10 işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin, "32. kattan bir asansörün boşluğa düşmüş olması, içindeki işçi kardeşlerimizle ve yükle birlikte, elbetteki tedbirler noktasında nelerin eksik olduğunu çok ciddi bir şekilde sorgulamamızı icap ettiriyor ki bu sorgulama hakkıyla yapılacaktır" dedi.

Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen Stadı'nın yerindeki inşaata gelen Vali Mutlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mutlu, hayatını kaybeden işçilerin hakkı ve hukukuyla ilgili incelemelerin takipçisi olacağını belirterek, iş kazasında bir ihmal, bir mağduriyet ve sorumluluk varsa tespitini yapıp, ilgili işlemleri yapacağını dile getirdi.

"Olayın yaşandığı inşaat şirketinin yöneticilerinden kendisine herhangi bir bilgi iletilip iletilmediği" yönündeki soru üzerine Mutlu, "Şu ana kadar bana iletilen herhangi bir açıklama yok ama şunu söyleyeyim; Biz zaten bu açıklamaları, iş müfettişleri tarafından yapılacak incelemelerle ilgili olarak gerekli bütün açıklamaları yapacağız" ifadesini kullandı.

Vali Mutlu, "kaza" diye bir şeyin kabul edilmemesi gerektiğini belirterek, "Güvenlik tedbirlerini sonuna kadar almak ve bu tür mekanlarda kayba hiçbir zaman fırsat vermemek lazım. 32. kattan bir asansörün boşluğa düşmüş olması, içindeki işçi kardeşlerimizle ve yükle birlikte, elbetteki tedbirler noktasında nelerin eksik olduğunu çok ciddi bir şekilde sorgulamamızı icap ettiriyor ki bu sorgulama hakkıyla yapılacaktır" diye konuştu.

Vali Mutlu, "Asansörde kaç işçinin olduğuyla ilgili net bilgiye ulaşabildiniz mi?" sorusuna, " O bilgiyi almaya çalıştım fakat o net bilgiyi bana veremediler. Zaten net bilgi vermiş olsalardı ben de net bir rakam verecektim. Dolayısıyla şu anda görünen üzerinden cevap verebiliyorum" yanıtını verdi.

İtfaiye ekiplerinin çalışmaları kısa süre içinde bitireceklerine işaret eden Mutlu, gecikmeden son kaybı açıklama imkanı olacağına vurgu yaptı.

-"İhbarın vuku bulduğu saat 19.45"

Asansörün içinde inşaat malzemelerinin de olduğunun görüldüğünü kaydeden Mutlu, şöyle devam etti:

"Hem işçiler hem de bu malzemelerin asansörde oldukları net. Dolayısıyla bütün tahkikat, iş güvenliği açısından hangi kusurların olduğu, neden bu kazanın vuku bulduğu, bunun sorumluları, şüphesiz ki kamuoyumuza çok süratli bir şekilde, adli, idari makamlar tarafından açıklanacaktır. Biz de valilik olarak bunun yakın takipçisi olacağız. Şu bilgiyi de özellikle sordum; 'Çalışma saatlerine uyulmuş mu?' Çünkü bir hafta sonu, hafta sonunda bu çalışmanın saat kaça kadar devam etmesi gerektiği yönünde... Tabii evrak üzerinden net bir bilgiye henüz ulaşamamış olmakla birlikte, saat 19.00'da da bu çalışmanın tamamlanmış olması gerekiyordu. Aldığım bilgi o ama itfaiyemize gelen ihbarın vuku bulduğu saat 19.45 olarak gözüküyor. Dolayısıyla iş saatinin çalışma saatinin dışına taşmış bir çalışmanın da olduğu, ilk değerlendirmemde görünen hususlardan bir tanesi."

Mutlu, bütün noktaların incelenip değerlendirileceğini, kusur ve ihmali olan kim varsa adli ve idari olarak mutlaka ortaya çıkarılacağını bildirdi.

-"Kurallara uymayan varsa bunun hesabını soracağız"

Olay yerindeki çalışmaların ne kadar devam edeceği şeklindeki soru üzerine Vali Mutlu, itfaiye ekiplerinin arama-kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü ve çalışmaların bir saate kadar sona ermesinin beklendiğini dile getirdi.

İşçilerin mekanının cennet olmasını Allah'tan dileyen Mutlu, iş yerindeki tüm işçilere ve topluma başsağlığı dilediğini belirtti. Mutlu, acıların kayıpların, iş kazalarının yaşanmaması için iş güvenliği noktasında alınması gereken tedbirlere duyarlılığın daha üst seviyeye çıkarılması gerektiğinin son olayla görüldüğünü vurguladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentte bu tür olayların tekrar yaşanmaması için iş güvenliği açısından hangi tedbirlere ihtiyaç olduğunun mutlaka gözden geçirileceğini aktararak, "Esasen mevzuatta güvenlik tedbirleriyle ilgili bir eksiklik yoktur. Kurallar nettir, bellidir. Yeni kurallar koyacak değiliz ama bu kurallara uymayan varsa bunun hesabını soracağız" diye konuştu.

Öte yandan, olayın meydana geldiği inşaatın önünde toplanan bir grup, duruma tepki göstererek, slogan attı. Gruptan inşaata girmeye çalışan bazı kişiler, çevik kuvvet ekiplerince engellendi. Bu sırada gruptaki bazı kişiler, polise pet şişe attı.

Olay yerinde güvenlik önlemlerini arttıran polis ekiplerinin bölgedeki bekleyişi sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Mecidiyeköy İstanbul Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title