Haberler

Şişli'deki asansör kazası - İstanbul Valisi Mutlu (2) -

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şişli'deki bir inşaatın asansörünün düşmesi sonucu hayatını kaybeden işçilerin sayısının 10'a yükseldiğini belirtti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şişli'deki bir inşaatın asansörünün düşmesi sonucu hayatını kaybeden işçilerin sayısının 10'a yükseldiğini belirtti.

Mecidiyeköy'de olayın yaşandığı inşaata gelen Vali Mutlu, incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mutlu, hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Daha önceki açıklamasında hayatını kaybeden işçi sayısının artmasından endişe ettiğini söylediğini anımsatan Mutlu, şöyle devam etti:

"Olay mahallinde asansörün boşluğa düştüğü yerde de bizzat müşahade ettim ve bilgi aldım ve gördüm. Maalesef görünen hayatını kaybetmiş 3 kardeşimiz daha var. Dolayısıyla şu andaki sayımız; maalesef 10 olarak gözüküyor ama bu sayının artıp artmayacağı konusunda da net birşey söyleyemiyorum. Çünkü asansörün boşluktan düşmesiyle birlikte asansör boşluğuna inmiş ve o alanda yapılan bir çalışma. Çalışma bitirilebilmiş değil."

Asansörün içinde hem hayatını kaybeden işçiler hem de yük bulunduğunu anlatan Mutlu, "Dolayısıyla yük ve işçilerin bir arada bulunduğu bir yerde, itfaiye ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. O nedenle, kesin rakamı şu anda verme imkanım yok ama asansörün içinden çıkarılan 7 kardeşimizle birlikte, şu anda çıkartılma çalışması süren 3 kardeşimiz itibarıyla 10 işçi şehidimiz var. Mekanları cennet olsun. Ailelerine sabırlar diliyorum. Çok büyük bir kayıp. Tabi olay yerinde yaralı söz konusu değil. Bu olay yerinden yaralı çıkmaz. Çıkarttığımız her kayıp maalesef hayatını kaybetmiş olarak çıkacaktır" diye konuştu.

-8 kişi gözaltında

Mutlu, olaya ilişkin adli tahkikatın hemen başlatıldığını vurgulayarak, "Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi var şu anda. İşyerinde başta iş güvenliğinden sorumlu olan kişiler olmak üzere, şantiyede bu işin sorumlusu pozisyonunda olan, değerlendirilen adli makamlarımızca belirlenmiş 8 kişi gözaltında. Adli tahkikat hemen başlatıldı. Adli makamlar uygun görürlerse bu gözaltı miktarı artabilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Mecidiyeköy İstanbul Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title