Haberler

Şişli'deki Asansör Kazası

Kazada hayatını kaybeden işçilerden Murat Usta, Giresun'un Dereli ilçesinde toprağa verildi.

Şişli'deki asansör kazasında hayatını kaybeden işçilerden Murat Usta, memleketi Giresun'un Dereli ilçesinde toprağa verildi.

Sarı Yakup köyündeki baba ocağına getirilen Usta'nın cenazesi, helallik alınmasının ardından köy camisine taşındı.

Burada kılınan cenaze namazından sonra Usta'nın cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenazede ağıtlar yakan ve fenalaşan Usta'nın annesi Gülüşan Usta'yı yakınları teselli etmeye çalıştı.

Murat Usta'nın 8 aylık hamile eşi Ayşe Usta'nın yakınlarının desteğiyle baba Dursun Usta'nın ise güçlükle ayakta durabildiği görüldü.

Ayşe Usta, yaptığı açıklamada, eşinin bir ay sonra doğacak bebeklerini kucağına alamadığını söyledi.

"Ateş düştü ocağımıza, evimizin direği gitti. Baba olamadan, çocuğunu kucağına alamadan gitti" diyen Ayşe Usta, yaşadıklarını şöyle dile getirdi:

"Eşim 5-6 yıldır inşaatta çalışıyordu. İnşaat işi çok ağır işti, yoruluyordu. Mesaiye kalıyordu. Böyle alçı falan taşıdığı zaman, sırtında taşıdığı için sırtlarında yara oluyordu. Ama ne yapsın ekmek parası olduğu için gidiyordu. Çocuğumuz olacaktı. Kimsenin eline bakmamak için çalışıyordu. İşte zaten asansörde bozukmuş bir hafta önce. İyi kötü yapmışlar, zaten eğreti imiş. Bana işe giderken '7'den sonra geleceğim' dedi. Gelmeyince aradım ama telefonu kapılıydı. Beni iki eli kanda olsa her zaman arardı. Saat gece 11.00, 12.00 oldu, dayımızın damadı da aynı iş yerinde çalışıyordu. Ben onları aradım. 'Eşim gelmedi, her zaman beri arardı, aramadı' diye sordum. Dayımızın oğlunun eşi de bana, kendi eşini aradığını ama ulaşamadığını söyledi. İçine mi doğdu neden 'asansörde bir şey mi oldu' diye sordu. Gece saat 01.00'de kapı çaldı, ben eşim geldi zannettim. Baktım ki arkadaşları, 'eşin kaza yaptı' deyince ban zaten orada bayıldım. Sonra hastaneye gittik. Orada akşam eşimi göremedim. Ancak sabah görebildim."

Doğumuna bir ay kaldığını ve bebeklerinin cinsiyetinin kız olduğunu belirten Usta, "İsmini belirlemiştik 'Esra' olsun istiyordum ama eşim 'Gizem' olsun istiyordu. Gizem koyacağım, eşimin isteğini yerine getireceğim" diye konuştu.

Cenaze törenine, Murat Usta'nın yakınları ile AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy ile vatandaşlar katıldı.

Mecidiyeköy'deki rezidans inşaatındaki asansörün düşmesi sonucu ölen 10 işçiden Murat Usta'nın, beş yıl önce İstanbul'a giderek çalışmaya başladığı ve üç yıl önce evlendiği öğrenilmişti. - Giresun

Kaynak: AA / Güncel

Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title