Haberler

Şişli'de Vakfa Devredilen 500 Milyon Dolarlık Binalar, Sarıgül ve İnönü Arasında Kriz Çıkardı

Güncelleme:

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün başvurusuyla belediyenin 500 milyon dolar değerindeki binaları, İstanbul Şişli Vakfı'na 1 TL karşılığında devretme kararını mahkeme durdurdu.

Şişli Belediyesi'nde 500 milyon dolar değerindeki binaları İstanbul Şişli Vakfı'na 1 TL karşılığında devreden kararı mahkeme durdurdu. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, değeri 500 milyon doları bulan binalar için harekete geçti. Vakfa devredilen binalar için dava açan İnönü, devir yapılan binaların listesini çıkardı.

9 BİNAYI VAKFA DEVRETMESİ MAHKEMELİK OLMUŞTU

Sembolik devri yapılan binalarla ilgili Sabah'a konuşan İnönü, "Bu devir bizim sosyal belediyecilik anlayışıyla bağdaşmıyor. 9 binanın Şişli halkına iadesi için mücadelemi sürdüreceğim" diye konuştu. Eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül'ün, belediyenin Esentepe'de bulunan binasının da içinde bulunduğu 9 binayı 1 TL'ye vakfa devretmesi mahkemelik olmuştu. Sarıgül'den sonra koltuğa oturan İnönü, kararın iptali için mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararının çıkmasını sağladı. Mahkeme hukuksuz devir işleminin tahsisini iptal etti.

DEVİRLER SORUNLU

İstanbul'un gayrimenkul açısından en değerli bölgesi Şişli'de bulunan 500 milyon dolar değerindeki binaların İstanbul Şişli Vakfı'na 1 TL karşılığında devreden karar yine gündemde. 2014'te belediye başkanlığına seçilen İnönü karara itiraz etti. İnönü, "Okmeydanı, Esentepe, Maslak, Ayazağa gibi bölgelerde devirleri yapılan binalar tüm Şişli halkınındır. Bazı binalar kiraya verilmiş. Örneğin 2012 kayıtlarda satılmış görünen Okmeydanı'ndaki 5 katlı bina özel bir eğitim kurumuna kiraya verilmiş. Kolejin sahibi Kağıthane'de oturan eski bir öğretmen görünüyor. Yaptığımız incelemelerde binaların işletmesi, devirleri ve mevcut durumları sorunlu. İnanılmaz bir rant yaratılmış. Bu ranttan Şişli halkının yararlanması için mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Meclis üyeleri çoğunluğu eski belediye başkanında olduğu için mahkeme kararına rağmen, devri yeniden meclise getirip oy çokluğuyla geçirdiler" diye konuştu.

MECLİS ÜYELERİ KARARI YENİDEN ÇIKARDI

İnönü, özel bir vakıf üniversitesine imtiyaz sağlayan hukuksuz bir tahsisin yapılamayacağı görüşüyle, kararın iptali için mahkemeye başvurdu. Mahkemeden karar çıktı. Mahkeme, tahsisin usulen hatalı olduğuna, bu hatanın Belediye Meclisi'nde düzeltilmesi gerektiğini açıkladı. CHP'li üyeler ise mahkemenin kararının iptal anlamına gelmediğini ifade ederek, üç bina için 1 TL karşılığında 30 yıl tahsis kararını yeniden çıkardılar.

"9 BİNANIN İADESİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM"

İnönü ise tahsislerin hukuka aykırı olduğunu belirterek karşıt oy kullandı. Belediye Meclisi'nde konuşan İnönü, "Meclis üyelerimizin yaptığı bu girişimi kabul etmem mümkün değil. 9 binanın Şişli halkına iadesi için mücadeleye devam edeceğimi bilmelisiniz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Şişli Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title