Haberler

Şişli'de "Tezkere" Protestosu

Güncelleme:

Şişli'de KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerine üye bir grup, mecliste görüşüldüğü sırada tezkereyi protesto etti.

Kesk, DİSK, TMMOB ve TTB'nin de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerine üye bir grup, mecliste görüşüldüğü sırada Suriye, Irak tezkeresine karşı protesto eylemi yaptı. Cevahir AVM'nin önünden Mecidiyeköy Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüyen eylemciler, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi önünde saat 18.30'da toplanan, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerine üyebini aşkın kişi, mecliste görüşüldüğü sırada Suriye, Irak tezkeresine karşı protesto için toplandı. Eylemciler, ellerinde pankart, döviz ve bayraklar olduğu halde, Mecidiyeköy Meydanı'na kadar yürüdü. Burada, önce çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, tezkereye karşı açıklamalarda bulundu.

Ardından grup adına, basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu sözcüsü Hıdır Doğan okudu. Okunan açıklamada IŞİD'le mücadelenin insanlık mücadelesi olduğu kaydedilerek Türkiye'nin sınırları dışındaki savaşa dahil olmasına karşı olduklarını belirtildi.

Polisin geniş güvenlik önleminin aldığı eylem, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Suriye Şişli Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title