Haberler

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün Ludwigshafen Ziyareti

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 9 Türk'ün Hayatını Kaybettiği Ludwigshafen Faciasının Ardından Gittiği Almanya'da Ölenlerin Yakınlarına Taziye Ziyaretinde Bulundu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 9 Türk'ün hayatını kaybettiği Ludwigshafen faciasının ardından gittiği Almanya'da ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Sarıgül, Mannheim DİTİB Mevlana Camii'nde cuma namazını kıldı. Yangında hayatını kaybedenler için duaların okunduğu cuma hutbesinin ardından ölenlerin aileleri için yardım kampanyası düzenlendi.

Cami çıkışında açıklamalarda bulunan Sarıgül, gördüğü manzaradan çok etkilendiğini, Türklerin neredeyse tamamında bir tedirginlik sezdiğini söyledi. Sarıgül, "Türkler Almanya'nın vazgeçilmez unsurudur. Uzun yıllara dayanan bu dostluk dilerim bundan sonra da devam eder ve hiç kimse bunu bozmaz. Artık dünya şunu anlamalı, dini, dili, milliyeti ne olursa olsun insanlar birlik ve beraberlik içinde yaşamayı öğrenmeli" dedi.

Sarıgül, "Alman yetkililerden bir talebimiz var. Lütfen olayı en kısa sürede aydınlatsınlar. Çünkü bu olay provokasyona çok açık. Yangının sebebi bir an önce açıklanırsa herkes rahatlar" şeklinde konuştu.

Sarıgül'e temaslarında Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Ozan Ceyhun eşlik etti.

(HK-İÖZ-İÖZ-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title