Haberler

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül: ''Bizim Kişilerle Hiçbir Sorunumuz Yok, Ancak Partimizi İktidara Getiremeyen Yanlış Yönetim Modeline İtirazlarımız Var''

İstanbul'un Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kişilerle hiç bir sorunları bulunmadığını, ancak partilerini iktidara getiremeyen yanlış yönetim modeline itirazları olduğunu söyledi.

İstanbul'un Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kişilerle hiç bir sorunları bulunmadığını, ancak partilerini iktidara getiremeyen yanlış yönetim modeline itirazları olduğunu söyledi.

Sarıgül, Trabzon Havaalanı'nda beraberindeki CHP milletvekilleri Mehmet Tomanbay, İsmail Değerli, Hasan Aydın ve Muharrem Toprak ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ulusal birlikten ve çağdaş demokrasiden yana olduklarını belirtti.

Mensubu bulunmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğu CHP'nin uzun yıllar iktidar olamadığını, artık iktidara gelmesini istediklerini ifade eden Sarıgül, görüşlerini şöyle açıkladı:

''Bizim kişilerle hiçbir sorunumuz yok, ancak partimizi iktidara getiremeyen yanlış yönetim modeline itirazlarımız var. Uzun yıllardan beri CHP'nin yönetiminde bulunanlar maalesef partiyi iktidara taşıyamamışlardır. Biz CHP'nin iktidar olmasını arzu ediyoruz. Bunun için yollardayız. Ucuz politika yapılmasını arzu etmiyoruz.

Biz laik, demokratik cumhuriyetin lafla değil, icraatla iyi bir noktaya gelmesini arzu ediyoruz. Kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bize bıraktığı cumhuriyeti, demokrasiyi ve devrimlerini lafla koruyamayız. Atatürk'çü olmak demek Atatürk'ün arkasına sığınıp yan gelip yatmakla olmaz, ancak çok çalışmakla ve başarı ile olur.''

Sarıgül, Karadeniz'de fındık ve çayda yaşanan sorunların ''popülist politikalarla'' çözülemeyeceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yılda 2 milyar dolar değerinde ihracatı yapılan fındık bugün paramparça. Fındıktan geçimini sağlayan 8 milyon üretici sıkıntı içinde. Fındıkta yaşanan sıkıntıyı muhalefet ve iktidarın bir araya gelerek çözmesi lazım.''

Sarıgül ve beraberindekiler, daha sonra uçakla İstanbul'a hareket ettiler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title