Haberler

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Baykal'ı Eleştirdi

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül,

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül,

Atatürk'ün koltuğuna oturup yan gelip yatmak yok. Atatürk'ü istismar etmek yok. Yolunda hızlı bir şekilde ilerlemek var" dedi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bazı açılışlara katılmak üzere geldiği Elazığ Havaalanı'nda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştiren Sarıgül, "Görkemli 50- 60 milyon YTL'lik genel merkez binaları yaparak, 500 bin YTL'lik Mercedeslere binerek sosyal demokrat olunmaz" diye konuştu.

CHP Milletvekilleri İsmail Değerli ve Bülent Tan'la ile birlikte Elazığ Havaalanı'nda basın toplantısı yapan Sarıgül, Ovacık'a vatandaş olarak son gelişi olduğunu söyledi. Sarıgül, Türkiye'nin sorunları ve problemleri bulunduğunu, özellikle Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bazı düğümler olduğunu ve bu düğümleri çözmeye gittiklerini anlattı.

Sarıgül, haktan, hukuktan, adalet duygusundan yana; ulusal birliktelikten, bayrak ve topraktan taviz vermeden, ayrılmadan; dil, din, ırk, kültür ve mezhep farkı gözetmeden büyüklerine ve küçüklerine saygı için Ovacık'a gittiklerini söyledi.

"Türkiye'nin ezberini Ovacık'tan değiştirelim" diyen Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti: "Ovacık'a giderken 2 güce inanarak gidiyorum. Önce hakka inanıyorum sonra da halkımıza sonuna kadar güveniyorum. İsteğim şudur: Atatürk Türkiye'sini lafta değil icraatta korumamız lazım. Atatürk'ün koltuğuna oturup yan gelip yatmak yok. Atatürk'ün koltuğunu ona yakışır şekilde şahlandırmak var. Atatürk'ü istismar etmek yok. Yolunda hızlı bir şekilde ilerlemek var"

Yurt sevgisinin ona hizmet edenlerle ölçüldüğünü anlatan Sarıgül, şöyle konuştu: "Yurt sevgisi ona en çok çalışanlarla ölçülür. İstiyoruz ki Atatürk'ün koltuğunda oturup yan gelip yatanlar Atatürk'ün koltuğunu şahlandıramayanlar, Tunceli Ovacık'a gelsin ve yurttaşlarımız neler çekiyor, ne sıkıntıları var görsünler. Görkemli, 50-60 milyon YTL'lik genel merkez binaları yaparak , 500 bin YTL'lik Mercedes'lere binerek sosyal demokrat olunmaz. Sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri çamur çiğnemekten geçer, dağdaki bir yurttaşımız neler çekiyor, ondan geçer. Hastanede rehin kalan yurttaşımızın sorunlarını çözmekten geçer. Memur arkadaşımız evine yeterince para bırakamıyorsa ve evine bakamıyorsa, onların sorunlarını ve problemlerini çözmekten geçer."

Sorun ve çözümün Ovacık'ta olduğunu anlatan Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti: "Ovacık'a inşallah Türkiye'nin sorunlarını, çözmeye o düğümleri açmaya gidiyorum. Elazığ'dan Ovacık'a inşallah son kez vatandaş Mustafa Sarıgül olarak gideceğim. Allah nasip ederse istiyorum ki Ovacık'a ve Elazığ'a bir sosyal demokrat başbakan olarak geleyim.''

Sarıgül ve heyeti, basın toplantısının ardından kara yolu ile Ovacık'a gitti.

(EK-FA-GS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title