Haberler

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Yangın Faciasının Yaşandığı Ludwigshafen'de

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 10 Türk'ün Ölümüne Neden Olan Yangın Faciasının Yaşandığı Ludwigshafen Şehrine Geldi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 10 Türk'ün ölümüne neden olan yangın faciasının yaşandığı Ludwigshafen şehrine geldi.

Sarıgül, yangında hayatını kaybeden Türklerin yakınlarına başsağlığı ziyaretinde bulundu ve olay yerine çelenk bıraktı.

Ziyareti esnasında bir grup Türk ve Alman öğrenci okullarından izin alarak olay yerine geldi. Sarıgül, öğrencilerin yanına giderek onların ziyaretinden memnun kaldığını dile getirdi ve öğretmenlerine, "Yarınlarımız olan bu gençleri buraya getirdiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Öğrencilerle sohbet eden Sarıgül, "Umuyorum ki bu tür olaylar bir daha yaşanmaz. Kimliği, etnik kökeni ne olursa olsun bütün insanların yaşama hakkı var. İtalyan, Fransız, Alman hepimiz elele ve barış içinde yaşamak zorundayız. Umarım yangın kazayla çıkmıştır. Türk hükümetinin yangının nedenini öğrenmek için büyük çaba sarfettiğini gözlerden kaçırmamak lazım. Biz de olayın takipçisiyiz. Ben Alman polisine güveniyorum ve olayın en kısa zamanda netleştirileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

(HK-İÖZ-İÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title