Haberler

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül "Mecidiyeköy Meydan P

Sarıgül: "hazırladığımız Mecidiyeköy Meydan Projesi, Türkiye'nin En Büyük Meydan Projesidir"

SARIGÜL: "HAZIRLADIĞIMIZ MECİDİYEKÖY MEYDAN PROJESİ, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEYDAN PROJESİDİR"

"ŞİMDİ 'YEŞİL ALANI VERMEYİZ' DİYORLAR. BURASI BU HALİYLE YEŞİL ALAN DEĞİL, BETON YIĞINIDIR. ÖNERİMİZ BÜYÜK BİR YEŞİL ALANDIR, BUNU 11 YIL ÖNCE PLANLAYARAK KAMUOYU İLE PAYLAŞTIK"

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu araziyle ilgili hazırladıkları Mecidiyeköy Meydan Projesi hakkında basın toplantısı düzenledi.

Belediyede düzenlenen basın toplantısında Sarıgül, Ali Sami Yen Projesi'ni gündeme getiren ilk yerel yönetim olduklarını belirterek, "Şehir içindeki tüm statların şehir dışına çıkarılmasını amaçlıyoruz. Arazi, önümüzdeki günlerde TOKİ tarafından ihaleye çıkarılacak. Bu noktada bazı kesimler tarafından özellikle siyasi amaçlı bir negatif kampanya başlatıldığını üzülerek görüyoruz. Bugünkü stadyum yerinin yeşil alan olarak kalması için bazı kesimler tarafından kampanyalar düzenleniyor, protesto gösterileri organize edilmeye çalışılıyor. Bu siyasi kampanyalarda belediyemizin adının da olumsuz anlamda kullanıldığını üzülerek gözlemliyorum. Hazırladığımız Mecidiyeköy Meydan Projesi, Türkiye'nin en büyük meydan projesidir. Bu projeyle kente büyük bir yeşil alan kazandıracağız. Bugün bu konudan bahsedenler, siyaset malzemesi yapmak isteyenler, tarihi de yapılaşmayı da bilmiyorlar. Biz 11 yıl önce böylesine önemli bir projeyi kamuoyu ile paylaştık. Projede, arazinin altında yedi katlı otopark var, üzerinde sinema, tiyatro salonları, kongre merkezi ve turizm amaçlı kullanılmak üzere bir yapılaşma önerdik. Projede TOKİ ile olan görüşmeler devam edecek. TOKİ ile olan proje çalışmalarında önerimiz iyi bir şekilde dikkate alınacak ve İstanbul'a, Mecidiyeköy'e yakışan bir meydan planlayacağız. Stat bu haliyle yeşil alan değil, beton yığınıdır. Şimdi 'yeşil alanı vermeyiz' diyorlar. Yeşil alan parktır, bahçedir, meydandır, ağaçlıktır. İlk önce 'şehircilik nedir' onu öğrenmemiz, sonra fikirleri beyan etmemiz lazım. Bizim önerimiz büyük bir yeşil alandır, bunu 11 yıl önce planlayarak kamuoyu ile paylaştık. O gün projeyi gündeme getirdiğimizde 'hayal, Ali Sami Yen buradan taşınmaz, fiyasko' dediler. Bugün Türkiye'de bir model oldu" diye konuştu.

İhale sonrası uygulanacak projelerde, alanın İstanbul'un nefes alabileceği muhteşem bir nokta olmasını temenni ettiklerini de vurgulayan Mustafa Sarıgül, "Spor kulüpleri üzerinden popülist politika yapılmasını doğru bulmuyorum. Gündeme gelmek için bazı arkadaşların Ali Sami Yen Stadı'nı, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi kulüpleri kullanmasını doğru bulmuyorum. Medyatik olmak önemli, bunun için de kalıcı proje üretmek lazım. Kalıcı projeyi de biz Mecidiyeköy için önerdik. Bu modelin sonuna kadar arkasındayız" dedi.

Sarıgül, taslak projenin 750 milyon-1 milyar Dolar'a mal olacağını belirterek, stadın toplam arazisinin 41 bin 450 metre kare olduğunu ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title