Haberler

Sisi'nin Almanya Ziyareti Protestolar Eşliğinde Sürüyor

Mısır'ın darbeyle başa gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşme, Başbakanlık binası karşısında toplanan Mısırlılar tarafından protesto edildi.

Mısır'ın darbeyle başa gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşme, Başbakanlık binası karşısında toplanan Mısırlılar tarafından protesto edildi.

Demokrasi için Alman-Mısır Birliği Derneği Başkanı Ali Alawady, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Almanya Başbakanı Merkel, bir diktatör ile başbakanlıkta görüşüyor. Bu bizi şok ediyor ve bizde güvensizliğe yol açıyor" dedi.

Merkel'in, Sisi ile görüşmesini eleştiren Alawady, "Sisi ellerini kana bulamış biri, kadınlar ve çocuklara karşı harekete geçen biri. 42 bin kişiyi ceza evine attıran biri" diye konuştu.

Alawady, Mısır'da basın özgürlüğünün olmadığına dikkat çekerek, Merkel'in buna rağmen Sisi ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Alman hükümeti ve Başbakan Merkel'in, 30 yıl süren Hüsnü Mübarek rejiminden hiç bir ders almadığı hissine kapıldıklarını belirten Alawady, "Aynı sorunlarla yeniden karşılaşıyoruz. Buna karşı bir şeyler yapılması lazım" dedi.

Başbakanlık binası önünde toplanan yüzden fazla Mısırlı, "Sisi bir diktatördür", "Sisi ellerini kana buladı" şeklinde sloganlar attı.  Gösteri sırasında bir Sisi taraftarının, protestocuların yanına gelerek kışkırtıcı hareketlerde bulunması üzerine, polis şahsı alandan uzaklaştırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Angela Merkel Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title