Haberler

Sisam Adası Açıklarında Mülteci Teknesi Battı

Yunanistan'ın Sisam Adası Açıklarında Mülteci Teknesinin Battığı Yolundaki Haberler Üzerine Türk ve Yunan Sahil Güvenlik Ekipleri Seferber Oldu.

Yunanistan'ın Sisam Adası açıklarında mülteci teknesinin battığı yolundaki haberler üzerine Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekipleri seferber oldu.

Edinilen bilgiye göre, dün gece yarısı Sisam sahilinde bir mülteciyi yakalayan Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, mültecinin "Kendisinin yanı sıra 19 kadar kaçağı taşıyan ve Türk insan taciri tarafından kullanılan teknenin Sisam Adası açıklarında battığını'' belirtmesi üzerine ada açıklarında arama kurtarma çalışmaları başlattı. Helikopter destekli arama kurtarma çalışmaları sırasında 4 kaçağın cesedine ulaşılırken, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Türk Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne de haber verildi. Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri Yunan karasularında arama kurtarma çalışması yaparken, Kuşadası'ndan giden Türk Sahil Güvenlik botu da Türk karasularında çalışmalara başladı. Sabah saatlerinden itibaren Yunan ve Türk karasularında sürdürülen çalışmalar, kötü hava şartları nedeniyle güçlükle yürütülüyor.

Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, bir mülteci teknesinin Sisam Adası açıklarında Yunan karasularında battığı yönünde kendilerine bilgi geldiğini belirterek, olayın duyulmasının ardından Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı "TCSG-82" isimli sahil güvenlik botunun Kuşadası Körfezi'nde arama kurtarma çalışmalarına katıldığını söyledi. Kaymakam Barış, "Olay bizim karasularımızda meydana gelmemiş. Bu nedenle sahil güvenlik ekiplerimiz önlem amaçlı olarak bölgede bulunuyor. Ayrıca, Kuşadası Körfezi'nde kuvvetli bir fırtına var. Bu fırtınanın da arama kurtarma çalışmalarını olumsuz yönde etkileyeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

(ZH-YK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title