Haberler

Sirte'de Sokak Savaşı Devam Ediyor

Libya'da firari lider Muammar Kaddafi'nin son kalesi Sirte kentindeki çatışmalar sokak savaşına döndü.

Libya'da firari lider Muammar Kaddafi'nin son kalesi Sirte kentindeki çatışmalar sokak savaşına döndü. Haftalardır Ulusal Geçiş Konseyi'ne (UGK), bağlı askerler Kaddafi'nin doğum yeri olan ve aşiretinin yoğunlukla bulunduğu, Sirte kentini ele geçirmek için Kaddafi tugaylarıyla çatışıyor. Kent merkezine ilerleyen Konsey'e bağlı birlikler, Kaddafi birliklerinin sert savunması ile karşı karşıya kaldı. UGK askerleri Kaddafi'ye bağlı birliklerin topçu ateşi ve roketlerine üç hafta boyunca maruz kalmasına rağmen, UGK askeri komutası, Sirte kentinin dörtte birini kontrol ettiklerini açıkladı. Aljazeera televizyonu Sirte kentinde bugün yaşanan sokak çatışmalarında 10 isyancının öldüğünü 21 isyancının yaralandığını duyurdu. Öte yandan, Libya'da devrik lider Muammer Kaddafi yönetiminin eski başbakanı olan El Bağdadi Ali El Mahmudi, Kaddafi'nin hala Libya'da olduğunu ve "sonuna kadar savaşacağını" söyledi.

BENİ VELİD CEPHESİ

UGK kuzey cephesi sözcüsü Adil Benyor, 'Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Beni Velid kentindeki birlikleri bizzat kendisi komuta ediyor' dedi. Benyor, 'Askerlerimiz çatışmalarda Kaddafi birlikleri yanlısı bir Tuğgeneral'i esir ettiler, esir soruşturma sırasında Seyfülislam Beni Velid birliklerini komuta ettiğini itiraf etti' dedi. Başkent Trablus'un 170km güney doğusunda bulunan Beni Velid kentini ele geçirmeye çalışan UGK kuvvetlerinin girişimleri haftalardır devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title