Haberler

Sırrı Sakık'tan Hodri Meydan: Gösterin Cesetleri

Güncelleme:

Haberler.com / Olgun KIZILTEPE Türkiye barış süreci ortamında 7 Haziran seçimlerine kilitlenmişken, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde PKK ile askerler arasında yaşanan çatışma bir anda gözlerin bölgeye çevrilmesine neden oldu.

Konuyla ilgili HDP ve hükümet kanadından farklı açıklamalar yapılırken, Ağrı Büyükşehir Belediye Başkanı Sırrı Sakık da olayla ilgili gündemi sarsacak değerlendirmelerde bulundu. Sakık, Genelkurmay'ın "5 terörist öldürüldü, 4 asker yaralı" açıklaması için "Olay yerine gittim bizzat inceledim. Sadece 1 gerilla yaşamını yitirmişti. Madem 5 gerilla öldü diyorlar, buradan hodri meydan diyorum gösterin cesetleri." dedi.

"EĞER ARKADAŞLARIMIZ GİTMEMİŞ OLSALARDI.."

Çatışmaların yaşandığı sırada Ağrı dışında olduğunu belirten Sırrı Sakık, "Bölgede gerginlik, korku ve endişe devam ediyor. Barış ortamının zarar görmemesi için herkes yoğun çaba sarfediyor. Ancak bu girişimler zaman zaman zebaniler tarafından engellenmeye çalışılıyor. Ben olay esnasında Ağrı dışındaydım, hemen Ağrı'ya gitmek için yola çıktım, bu esnada bire bir valiyle yaptığımız görüşmelerde bu arkadaşlarımızın kuşkulara rağmen canlarını riske ederek oraya gittiklerini öğrendim. Eğer gitmemiş olsalardı belki bugün Türkiye'nin değişik bölgelerine onlarca cenaze gitmiş olacaktı, arkadaşlarımız bu konuda büyük fedakarlık göstererek çatışma alanına gittiler ve orada büyük fedakarlık göstererek yaralı askerleri alıp getirdiler" dedi.

"BÖLGEDE GERİLLALARIN OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR"

Baskı ve şiddete dayalı oy istedikleri yönünde çıkan haberleri kesin bir dille yalanlayan Sakık, "Biz şu anda yüzde 10'un üzerinde bir kesimin desteğini alan bir partiyiz. Bölge halkına baskı ve şiddet yapıldığı yönündeki iddialar vicdani ve ahlaki değil. Çatışmanın yaşandığı bölgede gerillaların olduğu herkes tarafından biliniyor. Bölgeye gönderdiğim eski yönetici arkadaşlarımızdan biri yaşamını yitiriyor. Ve ona terörist diyorlar. Bir arkadaşımız da yaralı olarak Erzurum'da yatıyor ve kapısında polis bekletiyorlar. Çatışma ortamına girilmesi konusunda kim ne yapmak istediyse derhal soruşturma açılmalı" şeklinde konuştu.

"MADEM 5 GERİLLA ÖLDÜ DİYORLAR..."

Genelkurmay tarafından yapılan "5 terörist öldürüldü, 4 asker yaralı" şeklindeki açıklamaya da değinen Sakık sözlerini şöyle sürdürdü: "Olay yerine gittim bizzat inceledim. Sadece 1 gerilla yaşamını yitirmişti. Madem 5 gerilla öldü diyorlar, buradan hodri meydan diyorum. Gösterin cesetleri. Bizler barışı inşaa etmeye devam edeceğiz. Cehennemden cennete geçişi biz sağlayacağız. Askerin de gerillanın da ölmesine izin vermeyeceğiz. Her ikisi de bizim evladımız."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sırrı Sakık Diyadin Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500

Yorumlar (454)

HDP .GELIYORmobilWeb@haberler.com:

OYLAR HDPYE YAŞASIN HDP

36
55
yanıtYanıtla
yorumcu:

birincisi 5 gerillanın cesedini tabi gösteremeyiz çünkü ölenler gerilla değil terörist. ikincisi ise sen böyle konuşmaya devam edersen ey sırrı sakık daha çok evlat acısı çekersin.

20
61
yanıtYanıtla
VatandaşMobil-IOS:

Sırrı Sakık oğlun intihardan öldü Hala akıllanmadın hala kandan besleniyorsun. Çok acı vermedi galiba ki kandan beslenmeye devam ediyorsun. yazık

37
35
yanıtYanıtla
GSS YE HAYIR.:

sakıka gün doğdu huzur batıyor ne kadar karışırsa ağrı o kadar coşacak sanki

12
55
yanıtYanıtla
HAKAN:

akp nin oyunu bozuldu

39
26
yanıtYanıtla
gerçek yagmurmobilWeb@haberler.com:

Sırrı sen sus nerde pis iş var siz oradasınız tsk ya dil uzatma ordu size kanıt sunmak zorunda degil haddini bil bu iş gezide ortada dönmeye benzemez kaos seviciler

26
38
yanıtYanıtla
EN BÜYÜK ZEBANİ SENSİN ....:

ZEBANİNİLERİN BAŞI. SAKIK.

33
29
yanıtYanıtla
JGNK:

GERİLLA NEDİR TERÖRİST DİYEMİYORMUSUN ?

28
31
yanıtYanıtla
malatyalı:

oylar MHP ye

26
32
yanıtYanıtla
Kral affetmez:

1 değil sırrıcım 11 PKK''lı ÖLDÜRÜLDÜ resimleri var

25
33
yanıtYanıtla
Tüm 454 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title