Haberler

Sırrı Sakık, Savcılık Sorgusunun Ardından Serbest Bırakıldı

Nevruz Kutlamaları Sırasında Kazlıçeşme Meydanı'nda Yaptığı Açıklama Nedeniyle Gözaltına Alından DTP'li Sırrı Sakık, Savcılık Sorgusunun Ardından Serbest Bırakıldı.

Nevruz kutlamaları sırasında Kazlıçeşme Meydanı'nda yaptığı açıklama nedeniyle gözaltına alından DTP'li Sırrı Sakık, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Sakık, adliyeden ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevapladı. Sakık, dün açıklamasında Türkiye'nin DTP'ye teşekkür borcu olduğunu vurguladığını söyledi. Sakık, "Dün Türkiye'nin dört bir yanında Nevruz kutlamaları yapıldı. Kutlamaların kazasız belasız sonuçlanması hepimizi çok sevindirdi. Bu konuda DTP'nin duyarlılığı ve sorumluluğu takdir edilmeye değer. İstanbul'da da sorunsuz bir Nevruz kutladık. Ancak yapmış olduğum konuşmam yanlış anlaşıldı. Biz yıllardır bu coğrafyada siyaset yapan insanlarız. Sürekli olarak ülkenin bütünlüğünden ve Kürt sorunun barışçıl bir şekilde çözülmesi geleneğinden geliyoruz. Dün ifade etmek istediğimde buydu. Açık benim ifade etmek istediğim sorunun sınır dışı operasyonlarla çözülemeyeceğini PKK'nın dışarıda aramanın çok doğru olmadığını vurguladım. Bunun altında başka şeyler aramanın çok ahlaki olduğuna inanmıyorum. Türkiye'de yaşayan Kürtler olarak yönümüz İstanbul ve Ankara'ya dönüktür. Yönümüz başka yerlere dönük değildir. Türkiye'deki gerginlik hesabını kimse DTP üzerinden aramasın DTP Türkiye'nin sigortasıdır. DTP Türkiye'nin iç barışıyla ilgili çok önemli projelere imza atıyor. Türkiye toplumunun DTP'ye teşekkür borcu vardır" dedi.

"Türkiye'nin dört bir yanına cenazeler gitmiyorsa bunda DTP'nin payı büyüktür" diyen Sakık, kimliğinin ve adresinin belli olduğunu savcılık tarafından kendisine bir davetiye çıkarılarak savcılığa ifadesi için çağrılabileceğini belirterek bunun yapılmadığından da çok üzüntü duymadığını söyledi. Sakık, "Bir gece özgürlüğüne el kondu ancak terörle mücadelede sabaha kadar Kürt sorunun çözümü için oradaki polislerle konuşmalar yaptık. Bu konuşmaların ülkem adına faydalı olabileceğine inanıyorum, bundan dolayı mutluyum" ifadelerini kullandı.

Sakık, DTP İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş'la birlikte adliyeye geldi. Sakık açıklamasını yaparken adliye önünde toplanan bir grup, Sakık'a destek için alkış tuttu. Grup daha sonra tek tek Sakık'la tokatlaştı.

(YM-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title