Haberler

Sırplar'ın ABD Elçiliği'ne Saldırması

ABD, Sırbistan'da Kosova'nın Bağımsızlığının Protesto Edildiği Mitingde ABD Elçiliği'ne Saldıran Sırplar'ı "Serseri ve Eşkıya" Olarak Niteledi.

ABD, Sırbistan'da Kosova'nın bağımsızlığının protesto edildiği mitingde ABD Elçiliği'ne saldıran Sırplar'ı "serseri ve eşkıya" olarak niteledi.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Scott Stanzel, Sırbistan'daki Kosova'nın bağımsızlığı ve ABD'nin Kosova'yı tanımasına yönelik şiddet eylemlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Dün Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 200 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen mitingde, ABD Elçiliği'ne saldıran gruplar için serseri ve eşkıya yorumunda bulunan Stanzel, "Dün Belgrad'daki elçiliğimizde yaşanan olayların serseri ve eşkıyaların işi olduğuna inanıyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin Sırbistan'ın gerçek yüzünü yansıtmadıklarına inancımız tamdır" dedi.

Dün Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen protesto mitinginde yabancı elçilik binalarına saldırılar düzenlenmişti. Saldırılar, özellikle Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ABD, Kanada, Almanya ve Türkiye gibi ülkelerin büyükelçiliklerine gerçekleştirilmiş, büyükelçilik binalarının Sırp polisi tarafından korunmaması dikkat çekmişti.

(DPA-OYK-OYK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title