Haberler

Sırp Belediye Başkanları, BM'den Koruma Talebinde Bulundu

Kosova'da 25 Temmuzdan sonra Kuzeyde meydana gelen olaylar nedeniyle başlayan gerginlik hala sürüyor.

Kosova'da 25 Temmuzdan sonra Kuzeyde meydana gelen olaylar nedeniyle başlayan gerginlik hala sürüyor. Kuzeydeki duruma ilişkin KFOR ile Kosova hükümetinin anlaşmasına rağmen bu anlaşmayı reddederek özerklik talebinde bulunan Sırp belediye başkanları BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a bir mektup gönderdi.

Sırp belediye başkanları, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a gönderdikleri mektupta KFOR ile Kosova hükümetinin yeni bir opresyon için hazırlık yaptıklarını öne sürerek şu ifadelere yer verdiler:

"BM BİZLERİ KORUMA ALTINA ALMAZSA KUZEYDE KATİLAM YAŞANABİLİR"

"Biz Kosova'nın kuzeyinde yaşayan Sırplar, Kosova'yı tanımadığmız için KFOR ile Kosova hükümetinin anlaşmasını geçersiz saymaktayız. Bu bizim hakımızdır. Anlaşmayı kabul etmediğimiz için aldığımız duyumlara göre KFOR ile Kosova Polisi bize yönelik bir opresyon hazırlamakta. Operasyon düzenlenmesi halinde kuzeyde katliam yaşanabilir. Bu nedenle BM olarak sizin tarafınızca koruma altına alınmamızı istiyoruz. "

HAYRETİN KUÇİ: HÜKÜMET HERHANGİ BİR OPERASYON DÜZENLEMEYECEK

Sırpların, Ban Ki Moon'a gönderdiği mektubu değerlendiren Kosova Başbakan Yardımcısı Hayretin Kuçi, kuzeyde herhangi bir operasyon ihtimali olmadığını söyledi. Kuçi kuzeydeki Sırplara bu konuda güvence verirken, hükümetin yasalarla Kosova'nın toprak bütünlüğünü korumak için çalıştığını belirti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title