Haberler

Şırnaklı Doktorlardan İki Gün İş Bırakma Eylemi

Şırnak'ta önceki gün bir doktorun darp edilmesi olayı ile ilgili kentte çalışan doktorlar iki gün iş bırakma kararı aldı.

Dün Şırnak Devlet Hastanesi Çocuk Polikiliniği'nde görevli çocuk cerrahı uzmanı Op. Dr. Ahmet Güngör ve yanında çalışan otomasyon elemanı darp edildi. Darp olayının ardından toplanan hastane çalışanları iki gün iş bırakma kararı aldı. Valilik Özel Kalem Müdürü'nün iş bırakan hastane çalışanları ile görüşmesi sonunda bazı eylemciler iş bırakma eylemine devam ederken, bazıları eylemlerine son verdi. Daha sonra hastane önüne geleni iş adamı Osman Geliş ile Şırnak Belediye Başkanı Faik Saltan, eylemlerini sürdüren görevlilerle görüşerek, grevlerine son vermeleri çağrısında bulundu. Bazı doktorlar, darp olayını gerçekleştiren ve ailesinin kendilerinden özür dileyene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, konu ile ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığı belirtilerek, "12 Aralık 2012 tarihinde ilimiz Şırnak Devlet Hastanesi'nde sorumsuzca davranan bazı kişiler tarafından görevi başındaki bir doktorumuza şiddet uygulanmıştır. Konu ile ilgili derhal gerekli işlemler başlatılmıştır. Şırnaklı hemşehrilerimize ve onların çocuklarına hizmet amacıyla İlimize gelen ve fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik bu türden çirkin davranışları nefretle kınıyoruz. Bir hukuk devleti olan ülkemizde vatandaşlarımızın şikayetlerini yetkili mercilere yapmaları ve hukuk dışına çıkmamaları gerekmektedir" denildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Güngör Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title