Haberler

Şırnak ve Bingöl'de 3 Güvenlik Görevlisi Yaralandı

Güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyetleri esnasında Şırnak'ta iki, Bingöl'ün Genç ilçesinde bir güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde terörle mücadele konusunda verilen bilgide, güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyetleri esnasında dün, Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde terör örgütü mensupları tarafından araziye yerleştirilen mayına basması sonucunda, iki güvenlik görevlisinin yaralandığı ifade edildi.

Bingöl'ün Genç ilçesinde araziye yerleştirilen uzaktan komutalı mayının patlaması sonucunda ise bir güvenlik görevlisinin hafif yaralandığı belirtildi.

Şırnak, Hakkari ve Şırnak'ın Silopi ilçelerinin dağlık arazi kesimlerinde dün arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine terör örgütü mensupları tarafından saldırıda bulunulduğu, çıkan çatışmalarda can ve mal kaybı meydana gelmediği kaydedildi.

Güvenlik güçlerince dün yapılan arazi aramalarında ise Diyarbakır'ın Ergani ilçesi dağlık arazi kesiminde terör örgütü mensuplarınca araziye yerleştirilen bir adet patlayıcı madde düzeneği bulunduğu, bu düzeneğin imha edildiği bildirildi.

Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde sığınaklarda da bir adet el bombası, bir adet tabanca, bol miktarda hafif silah mühimmatı, muhtelif giyecek ve yiyecek malzemesi, Tunceli'nin dağlık arazi kesiminde sığınaklarda ise bir adet termal kamera ile muhtelif giyecek ve yiyecek malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title