Haberler

Şırnak Valisi Pehlivan, kent sakinleri ve esnaftan Kovid-19 tedbirlerine uymalarını istedi

Güncelleme:

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, kontrollü normalleşme sürecinde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk cumartesi gününde vatandaşlara ve esnafa, tedbirlere uyulması çağrısında bulundu.

Vali Pehlivan, İl Sağlık Müdürü İsmail Büyükbaş ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ile Şehit Mehmet Esin Caddesi'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) denetimleri kapsamında esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin son 3 haftadır Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler doğrultusunda en az vakanın görüldüğü il olduğunu, ilçelerle koordinasyon içerisinde güzel neticeler elde edildiğini, bunu devam ettirmeleri için sahada çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Düşük riskli iller arasında bulunmanın devamı için herkese sorumluluk düştüğünü belirten Pehlivan, kontrollü normalleşme süreci kapsamında belirtilen talimatlar gereği planlamalarını yaptıklarını bildirdi.

İl Hıfzıssıhha Kurulunda kararlar aldıklarını, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında dünden itibaren 2 bin kişiyle sahada olduklarını kaydeden Pehlivan, bu çalışmalara devam edeceklerini aktardı.

Ziyaretlerde esnafa çağrıda bulunduklarını ve iş birliği için teşekkür ettiklerini anlatan Pehlivan, düşük riskli kategoride yer almalarının sürecin bittiği anlamı taşımadığını, eskisi gibi maske, mesafe ve temizlik hassasiyetini göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Pehlivan, hedeflerinin düşük seviyeyi korumak, hatta sıfırlamak için gayret göstermek olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ben inanıyorum ki bir yandan denetimlerimiz devam ederken diğer taraftan vatandaşlarımız bugüne kadar olduğu gibi iş birliği yapacaktır. Kurallara uyacaklardır. Biz de uymaları için rica ediyoruz. Kontrollü normalleşme sürecinde açılan işletmelerin yeniden kapanmaması için, kurallara harfiyen uyulması gerekiyor. Süreci en iyi şekilde değerlendirmek için geriye dönüş olmasın istiyoruz, bunun gayreti içerisindeyiz. Takip edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Ali Hamza Pehlivan Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title