Haberler

Şırnak Tekirdağ'dan Gelip Kato Dağında Paraşüt ile Uçtular

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde ve Irak sınırına çok yakın olan Kato Dağı ve Faraşin yaylası, bölgenin teröristlerden temizlenmesiyle yamaç paraşütü yapanların uğrak yeri oldu.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde ve Irak sınırına çok yakın olan Kato Dağı ve Faraşin yaylası, bölgenin teröristlerden temizlenmesiyle yamaç paraşütü yapanların uğrak yeri oldu. Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Klübü üyeleri, Türk bayraklı motorlu parüştleriyle Kato Dağı'nda yamacında gerçekleştirdikleri uçuşta,'Edirne de bizim, Hakkari de bizim, bu vatan hepimizin' sloganı attılar. Yılardır terörle anılan Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı ve Faraşin Yaylası, son yıllarda düzenlenen kapsamlı operasyonlarla büyük oranda terörden temizlendi. Bölgede huzur ve güven ortamının oluştuğuna dikkat çekmek için Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü üyeleri Kato Dağı'nda yamaç paraşütü etkinliği düzenledi. 'Edirne de bizim, Hakkari de bizim, bu vatan hepimizin' sloganıyla, Arslan Hamza Algül, Halim Taştekin ve Faruk Çelik, Beytüşşebap ilçesine gelerek, çıktıkları Kato Dağı'nda Türk bayraklı motorlu paraşütlerini uçurdular.

'BEYTÜŞŞEBAP DAĞLARINDA AY YILDIZLI BAYRAKLI PARAŞÜTLE ÖZGÜR VE GÜVEN İÇİNDE KANAT AÇTIK'

Etkinlik öncesi Faraşin Yaylası'nda kamp kuran kulüp üyeleri, çevredeki köy sakinleri ilgisiyle karışlandı. Kulüp üyelerinden Arslan Hamza Algül, Tekirdağ'dan Beytüşşebap'a gelip, böylesi bir etkinliği düzenlemedeki amaçlarının bu vatan hepimizin olduğuna dikkat çekmek olduğunu ifade ederek, "Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü olarak, 'Edirne de bizim Hakkari de bizim bu vatan hepimizin' sloganıyla başlatığımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu gezimizde yolumuz Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine düştü. Beytüşşebap ilçemizin Feraşin Yaylası yakınlarında kamp kurduk. Uçuş yaptığımız nokta 2 bin 100 rakımlıydı. Buradan Türk bayraklı paraşütlerimizle havalanarak, Gökçe köy, mezra, Çığlıca üzerinden Kato Dağı eteklerine oradan da Faraşin Yaylası'na doğru uçuşlarımızı gerçekleştirdik. Daha önce hep terör olayları ile anılan Faraşin, Kato Dağı ve Beytüşşebap dağlarında ay yıldızlı bayraklı paraşütle özgür ve güven içinde kanat açmanın huzuru içerisinde faaliyetimizi tamamladık. Bu uçuşlarımız esnasında bölgede yaşayan halkın yoğun ilgisi ile karşılaştık. Bizlere gönüllerini açan aşlarını paylaşan tüm yöre halkına, müteşekkiriz"diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beytüşşebap Kato Dağı Tekirdağ Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title