Haberler

Şırnak-Tbmm Maden Araştırma Komisyonu Üyeleri Cudi Dağına Çı

Heyet Sıkı Güvenlik Önlemleri Altında ve Frekans Karıştırıcı Jammerli Araçlar Eşliğinde Cudi Dağı'nda Tpao'ya Ait Cudi-1 Petrol Arama Kuyusuna Giderek İncelemelerde Bulundu.

Heyet sıkı güvenlik önlemleri altında ve frekans karıştırıcı Jammerli araçlar eşliğinde Cudi Dağı'nda TPAO'ya ait Cudi-1 petrol arama kuyusuna giderek incelemelerde bulundu.

TBMM Maden Araştırma Komisyonu üyeleri, Şırnak'ın Cudi Dağı'nda bulunan TPAO'ya ait Cudi-1 petrol arama kuyusunda incelemelerde bulundu.

Başkanlığını Bursa Milletvekili M. Altan Karapaşaoğlu'nun yaptığı 15 milletvekili ve 9 komisyon uzmanından oluşan TBMM Maden Araştırma Komisyonu, Batman ve Mardin'in ardından bugün incemelerini Şırnak'ta sürdürdü. Silopi İlçesi'nde özel bir termik santralde incelemelerde bulunan heyet, daha sonra sıkı güvenlik önlemleri ve frekans karıştırıcı Jammerli araçlar eşliğinde Cudi Dağı'nda TPAO'ya ait Cudi-1 petrol arama kuyusuna gitti. Burada incelemelerde buluna komisyon üyeleri, burada çalışan işçilelerle hatıra fotoğraf çektirdikten sonra 2 askeri helikoptere Şırnak'a geçti.

Şırnak Valiliği'nde Vali Ali Yerlikaya karşılanan komisyon üyelerine yöresel kıyafet giyen kızlar tarafından çiçekler verildi.

Komisyon üyeleri Şırnak'ta sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Şırnak Emek Platformu (KESK-DİSK) dönem sözcüsü Hasan Doğan hükümetin enerji politikalarını eleştirdi. Doğan, Şırnak'taki kömür madenlerinin zarar ettiği, kömürün kükürt oranının 6.36 gibi yüksek bir değerde olması, kalorisinin düşük olması, isli yanması ve baca tıkanıklarına neden olması gerekçeleriyle kapatıldığını söyledi. Doğan, "Kamu tarafından bu gerekçelerle kapatılan kömür ocakları nedense özel şirketlere devredildikten sonra üretim, yakma ve karlılık yönünden bir sorun yaşanmadan devam etmiş hatta işletme hakkı için oldukça çekişmeli pazarlıklar yapılmaktadır. Hiç bir iş güvencesi ve kayıt altında çalışmadıklarından sayıları tam olarak bilinmemekle birlikte binlerce kişi bu ocaklarda farklı statülerde işçi olarak çalışmaktadır. Şırnak'taki kömür madenlerindeki göçüklerde Tuzla tersanelerinden daha çok kişi hayatını kaybetmektedir" dedi.

SAYENİZDE CUDİ'Yİ YAKINDAN GÖRDÜK

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, bölgedeki sorunları gündeme getirdi. Geliş, "İlimizde üretilen asfaltit kömürü bölgemizdeki ısıtma ihtiyacının büyük bölümünü karşılamaktadır. Ancak yapılan bu üretimlerle arz talebi karşılarken diğer taraftan da yüzde 22.1'le işsizlikte Türkiye birincisi olan ilimize katkı sunmaktadır. Hz. Nuh Peygamber dua ederken 'Yarabbi beni en yüksek yere değil en bereketli yere indir.'Hz. Nuh'un gemisinin indiği bu toprak yeraltı zenginlikleriyle ülkemizin en büyük kömür ve petrolüne sahip olan Cudi Dağı'dır. Ama maalesef bölgemizde 30 yıldır devam eden olumsuz olaylardan dolayı işletemiyoruz. Biz Cudi'ye bakıyoruz Cudi bize bakıyor. Bu gün Cudi'yi sizin sayenizde daha yakından gördük sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title