Haberler

Şırnak'ta Yerel Yönetimler

Şırnak'ın Cizre İlçe Belediyesi, Kaldırım İşgalini Ortadan Kaldırmaya Yönelik Çalışmalara Başladı.

Şırnak'ın Cizre İlçe Belediyesi, kaldırım işgalini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalara başladı.

Belediye Başkanı Aydın Budak, ilçede kaldırım işgaliyle ortaya çıkan çirkin görüntülere son vermeyi amaçladıklarını belirterek, "Görüntü kirliliğine neden olan kaldırım işgaline izin vermeyeceğiz. Çağdaş bir kent misyonu üstlenen bir belediye olarak vatandaşların rahatını bozacak hiçbir uygulamaya göz yummayacağız" dedi.

Cizre Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Işık da, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri de göz önünde bulundurarak kaldırım işgallerine son vermek için çalışma başlattıklarını ifade ederek, "Vatandaşlarımızın, kamuya ait kaldırımlardan yararlanmasını sağlamak için kaldırım işgaline son vereceğiz. Hiç kimsenin hiçbir şekilde kaldırımları işgal etme hakkı yoktur. Kaldırımlarımızı vatandaşların kullanımına açarak rahat bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Görüntü kirliliğine de neden olan kaldırımları boşaltma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ederken, saçakları da tek tip makaralar haline getireceğiz. Kaldırımlarda rasgele tezgah açan büfe, seyyar satıcı ve işportacılara da müsamaha gösterilmeyecektir" diye konuştu.

İş yeri sahiplerinin de bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek vatandaşların ortak kullanım alanlarını bundan sonra işgal etmeyeceklerine inandıklarını kaydeden Işık, çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledi.

Öte yandan, zabıta ekiplerinin İzzet Kezer Caddesi üzerindeki uygulamasında birçok esnafın reklam tabelaları, çevre kirliliğine yol açtığı ve halka geçit vermediği gerekçesiyle toplandı. Cadde üzerinde dilencilik yapan, ürünlerini kaldırımlarda teşhir eden birçok esnafın ürünlerine el koyan Zabıta Müdürü Işık, "Amacımız, esnafımızı mağdur etmek değil herkesin kurallara uymasını sağlamaktır" dedi.

Bu arada vatandaşlar, kaldırım işgalinin ortadan kaldırılması için çalışma yürüten zabıta yetkililerini tebrik etti.

(AB-EST-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title