Haberler

Şırnak'ta Terör Saldırısı: 2 Asker Şehit Oldu, 5 Asker Yaralandı

Güncelleme:

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

Şırnak'ta Küpeli Dağı bölgesinde operasyondaki askerlerin geçişi sırasında PKK'lı teröristler, tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı (EYP) infilak ettirdi. Patlamada 2 asker şehit oldu, 3 asker ile 2 güvenlik korucusu ise yaralandı.

TERÖRİSTLER EYP İLE SALDIRI DÜZENLEDİ

Küpeli (Gabar) Dağın'daki Görmeç köyü bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine, PKK'lı terörist tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Teröristler, önceden yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Şırnak'ta Terör Saldırısı: 2 Asker Şehit Oldu, 5 Asker Yaralandı

2 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Patlamada 2 asker şehit oldu, 3'ü asker, 2'si güvenlik korucusu olmak üzere, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı. Yaralılar, helikopterle bölgeden alınarak Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı'ndan helikopterlerle birliklerin gönderildiği bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

HAKKARİ'DE MÜHİMMAT DEPOSUNDA PATLAMA OLMUŞTU

Önceki gün de Hakkari'nin Şemdinli ilçesi sınırlarındaki Süngü Tepe Üs Bölgesi'ndeki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada yedi askerin şehit olduğu, 25 askerin de yaralandığı belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris Barış Forumu'na katılmak üzere Fransa'ya hareketi öncesinde düzenlediği basın toplantısında, "Yedi şehidimiz var, 25 yaralımız var. Ağır olan dört yaralımızı da şu anda Ankara'ya ambulans uçakla getiriyorlar. İnşallah tedavilerine burada devam edecek. Rabbimden yaralılarımıza da şifalar diliyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyoruz" demişti.

Kaynak: AA / Güncel

Şırnak PKK Güncel Haberler

title