Haberler

Şırnak'ta terör örgütünün katlettiği işçilerin yakınlarının acısı dinmedi

Güncelleme:

Şırnak'ın Silopi ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 4 işçiden geriye yürek burkan hikayeler kaldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 4 işçiden geriye yürek burkan hikayeler kaldı.

Geçen yıl 17 Haziran'da Görümlü beldesi Cudi Dağı Kurtik Tepe mevkisinde yol çalışması yapan yüklenici firmaya ait iş makinelerine akaryakıt taşıyan pikabın geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Emin Eruğul, Hacı Atilla, Nesim Bektaş ve Osman Tuncay'ın yakınlarının acısı dinmedi.

Şehitlerden geriye 9 yetim, gözü yaşlı anne, baba ve eşler kaldı. Aileler, şehitlerden geriye kalan fotoğraflarla teselli bulmaya çalışıyor.

"Melek gibi bir insandı, nasıl canına kıydılar"

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Düğünyurdu köyüne cenazesi defnedilen şehit Tuncay'ın eşi Emine Tuncay, AA muhabirine, eşinden geriye 5 yaşında kızı ve 2,5 yaşında oğlunun kaldığını söyledi.

Eşiyle olaydan bir gün önce görüştüklerini ve hiçbir sıkıntısının bulunmadığını aktaran Tuncay, saldırı günü patlama olduğunu duyduklarını ancak bütün çabalarına rağmen eşine ulaşamadıklarını belirtti.

"Biz 'arkadaşlarıyla ilgileniyordur, inşallah ona bir şey olmamıştır' diye düşünüyorduk. Sonra kötü haberi duyduk, çok üzüldük. Ne yapacağımızı bilemedik. Elimiz kolumuz bağlı ağlamaya başladık." diyen Tuncay, hala eşini kaybettiğine inanamadığını anlattı.

Tuncay, şöyle konuştu:

"Melek gibi bir insandı, nasıl canına kıydılar. Ekmek parası kazanmaya gitmişti. Hayalimiz vardı. Onunla en son görüştüğümde, 'Eve geleceğim, artık kendimize bir ev yapacağız, çocuklarımızla mutlu bir evimiz olacak' demişti. Bu hayalleri kuran birine bir şey olmaması gerektiğini düşünüyordum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. 5 yıldır evliydik. Evliliğimizin hiçbir döneminde dememişti ev yapacağız. Ama en son konuştuğumuz gün, çok güzel bir ev yapacağını söylemişti."

Çocuklarının en çok söylediği kelimenin "baba" olduğunu dile getiren Tuncay, "Teröre yüz binlerce kez lanet olsun. Başımıza bunu getirenleri yüz binlerce kez lanetliyorum. Allah'tan dileğim, bu terörün bu ülkeden, bu dünyadan gitmesi. Hiçbir asker, polis, sivilin şehit olmasını istemiyorum. Bu ilk değil ama inşallah son olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Annelerini kalp krizinden, babalarını terör saldırısında kaybettiler

Güçlükonak ilçesine bağlı Akçakoca köyünde defnedilen şehit Atilla'nın annesi Sadiye Atilla ise oğlunun dört çocuğunun olduğunu, gelininin oğlu şehit olmadan önce kalp krizinden vefat ettiğini belirtti.

Torunlarına kendisinin baktığını kaydeden Atilla, evladının ekmek kazanmak için işe gittiğini ve çocuklarının geleceği için çalıştığını dile getirdi.

Oğlunu çok özlediğini anlatan Atilla, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah onların belasını versin. Çocukları her gün babalarını soruyor. Oğlumun hayali çocuklarına güzel bir gelecek sağlamaktı. Torunlarım hem annesiz hem de babasız kaldı. Torunum Bünyamin'in eli cenazede hep kalbinin üzerine koyduğu babasının fotoğrafının üzerindeydi. Hep ağlıyordu. Oğlumu öldürdüler. Allah onların belasını versin, hakkını bırakmasın inşallah."

Evlenmek için para biriktiriyordu

Cenazesi aynı köyde kuzeninin yanına defnedilen Emin Eruğul'un babası Davut ve annesi Şirin Eruğul da terör örgütü PKK'ya tepki göstererek, "Evlenmek için birkaç kuruş para kazanmaya gitmişti. Bu vicdansızlar yoluna mayın döşedi. Allah hakkımızı bırakmasın. Allah, PKK'nın belasını versin. Bu vicdansızlığı yaptılar." diye konuştu.

Güçlükonak ilçesinin Koçtepe köyünde defnedilen Beştaş'ın eşi Sakine Beştaş, çocukken babasını kaybettiğini, şimdi de 3 evladının babasız büyüyeceğini söyledi.

Kendilerine bu acıyı yaşatanlardan hesap sorulmasını isteyen Beştaş, acısının dinmediğini vurguladı.

Baba Resul Beştaş ise Kürtçe, oğlunun katledildiğini belirterek, böyle bir acıyı hiç kimsenin yaşamasını istemediğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Şırnak PKK Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
title