Haberler

Şırnak'ta Protokol Üyeleri ve Vatandaşlar Fidan Dikti

Şırnak Üniversitesince Hz. Nuh’un gemisini simgeleyen şekilde tasarlanan Şehr-i Nuh Hatıra Ormanı’na protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından fidan dikildi.

Şırnak Üniversitesince Hz. Nuh'un gemisini simgeleyen şekilde tasarlanan Şehr-i Nuh Hatıra Ormanı'na protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından fidan dikildi.

Şırnak Üniversitesince, merkeze bağlı İkizce köyüne Hz. Nuh'un gemisini simgeleyen şekilde tasarlanan ve Şehr-i Nuh adı verilen hatıra ormanı yapıldı. Ormanda, fidan dikme etkinliği düzenlendi. Vali Mehmet Aktaş, Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, kurum müdürleri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldığı etkinlikte, protokol üyeleri ve vatandaşlar fidan dikti.

Şırnak Valisi Aktaş, kentin çok zorlu bir süreci attığını belirterek, "Çok sıkıntılı günler geride kaldı. Bundan sonra inşallah el birliği ile Şırnakımızı her yönden geliştireceğiz. Şırnak'ımız gerçekten büyük bir değişim dönüşüm yaşıyor. Hem altyapı, üstyapı, sosyal yapı, ekonomi yapıda çok ciddi bir değişimi dönüşümü yaşıyor. İnşallah çok kısa bir sürede, kanaatime göre 2019 yılında, Şırnak çok müstesna, her yönüyle kendini yenilemiş, geliştirmiş çok güzel bir şehir olarak düzlüğe çıkacaktır. Tabi bunun için bütün kurum ve kuruluşların elinden gelen gayreti ortaya koyması lazım. İşte bu program ağaçlandırma programı, bu hizmet odaklı anlayışın çok güzel bir örneğidir" dedi.

"180 bin fidan dikilecek"

Yaklaşık 180 bin fidanı Şırnak'ın farklı yerlerine dikeceklerini vurgulayan Aktaş, "Burada Şehr-i Nuh ormanı yapıyoruz. Hazreti Nuh'un gemisinin siluetini ortaya çıkacağı bir ağaçlandırma alanı olacak. Bu projenin ana fikri ve yüklenicisi üniversitemiz olmuştur. Buna tümen komutanlığımız, belediye başkanlığımız ve orman idaremiz de desteğini vermiştir. Üniversitelerin hiç şüphesiz şehrin gelişmesinde kalkınmasında her şeyden önemlisi zihniyet değişiminde çok büyük önemi var. Bu maliyetli proje inşallah bunların öncüsü olur" diye konuştu.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, "Şuanda gelecekten umutluyuz. Buraya fidanlarımızı dikeceğiz. Allah nasip ederse önümüzdeki 10 yıl içinde de bunların gölgesinde de piknik yapacağız. Sadece Hz. Nuh gemisinin silueti değil, aynı zamanda led lambalarla, güneş panelleriyle burayı donatacağız. Akşamüzeri buralardan geçerken gemi silueti göreceğiz" ifadelerinde bulundu.

Şırnak Belediye başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu ise, "Şırnak'ta 4 yıla yakın görev yapıyorum. Çok zorlu günler geçirdik burada. Şükürler olsun şu an ağaç dikmek gibi çok güzel sosyal projeler uygulanmaya başlandı. Bu artık Şırnak'ın normalleştiğini, bu artık Şırnak'ın normal gündemine döndüğünü gösteriyor. Bende bu vesileyle projede emeği geçen her kese teşekkür ediyorum. Bu projeleri her gün daha da artırılarak, Şırnak'ın gündeminden terörü çıkaracağız. Sosyal dokuya yönelik projelerle güzel bir Şırnak inşa edeceğiz" dedi.

Proje çerçevesinde 3 bin 500 dekarlık alan ağaçlandırılacak. Ağaçlandırma ile birlikte orman köylülerini kalkındırmak amacıyla 14 bin fıstık ağacı, 22 bin badem tohumu olmak üzere 180 bin adet fidan dikilmesi planlanıyor. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Aktaş İkizce Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title