Haberler

Şırnak'ta PKK'nın Katlettiği 27 Vatandaş Anıldı

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Çevrimli köyünde 10 Haziran 1990 tarihinde teröristler tarafından hunharca katledilen 27 vatandaş için anma töreni düzenlendi.

Çevrimli Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen anma törenine, Güçlükonak Kaymakamı Ahmet Arık, Güçlükonak Belediye Başkan Bahattin Aktuğ, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Kaymakam Ahmet Arık, terör örgütü tarafından hunharca katledilen 27 masum vatandaşın acısının bir kez daha hatırlandığını ve rahmetle andıklarını ifade ederek, "Katliamın üzerinden tam 18 yıl geçti ama hala ne acılar dindi ne de insanların gözyaşı. Gözleri dönmüş terör örgütü mensupların yaptığı Çevrimli katliamı ne ilkti ne de son oldu. Bugün özgürce yaşıyorsak, şanlı Türk bayrağımız altında yaşıyorsak bu topraklar üzerinde kanlarını feda eden şehitler sayesinde yaşıyoruz. Hain terör örgütünün yaptığı tüm engellemelere rağmen devletimiz büyük bir hızla yatırımlarına devam etmektedir. Bu bölgede yapılacak Ilısu Barajı buna en güzel örnektir" dedi.

Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör ise, "Geçen yıl burada verilen üç şehit ve 18 yıl önce şehit olan 27 vatandaşlarımız için toplanmış bulunuyoruz. Alçak saldırılarını alçakça devam eden teröristler ve onların destekçilerine karşı biz buradayız. Biz burada sizi lanetliyoruz. Sizi herkes biliyor. Birliğimize saldıran ve onun efendileri şunu iyi bilsinler ki ateş sadece düştüğü yeri yakar. Artık yeni şehitler vermemek için hepimiz birlik olmalıyız. Şehit Melih Yarbaylar, Ramazan Binbaşılar ölmez" şeklinde konuştu.

Terör olayları nedeniyle iki bacağını da kaybeden Çevrimli Köyü Muhtarı İbrahim Özbey de, "Hepimizin bildiği gibi terörün dini imanı yoktur. Terör her yerde terördür. Vatanımızı ne pahasına olursa olsun koruyacağız. Bu uğurda 27 şehit verdik. Gerekirse bir daha vereceğiz. Bizim yüreğimiz acıyor. Terör örgütü bunu asla unutmasın ki; biz var oldukça 7'den 70'e bu acıyı asla unutmayacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlerin mezarı başında dualar okundu.

(CB-AYŞ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title