Haberler

Şırnak'ta Mayın Patladı: 1 Şehit

Güncelleme:

Operasyonların devam ettiği Uludere'de teröristlerin yerleştirdiği mayının infilak etmesi sonucu 3 ay önce uzman çavuş olan Uğur Akyer şehit düştü.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde teröristlerce mevziye döşenen mayının patlaması sonucu 1 asker şehit oldu.

HAİN TUZAK

Edinilen bilgilere göre olay, Uludere ilçesi Karaçalı üs bölgesinde meydana geldi. Buradaki mevziye teröristler tarafından daha önceden yerleştirilen mayın, infilak etti. Olayda, 1 uzman çavuş şehit oldu. Şehit uzman çavuşun cenazesi helikopterle Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na getirildi.


ACI HABER ULAŞTI

Şehit Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer'in, Bartın'ın Kozcağız Beldesi'nde oturan ailesine acı haber verildi. Bekar olan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur ve İl Müftüsü Mahmut Gündüz şehidin Kocameşe Mahallesi'ndeki baba evine gitti. Vali Azizoğlu, şehidin babası İbrahim ve annesi Asiye Akyer'e acı haberi verdi. Sinir krizi geçiren aile fertlerine sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

3 AY ÖNCE UZMAN ÇAVUŞ OLDU, SON MESAJI YÜREK DAĞLADI

Bekar Uğur Akyer'in, 3 ay önce sınava girerek Uzman Çavuş olduğu ve Şırnak'ta göreve başladığı ifade edildi. Uğur Akyer'in 2 ay önce Bartın'a izine geldiği ve sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında, "İnsanın evi gibisi yok" yazdığı göze çarptı.

BÖLGEYE ASKERLER İNDİRİLDİ

Olayın ardından bölgeye Skorsky helikopterlerle çok sayıda asker indirilirken, teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan Diyarbakır ve Şırnak'ta yürütülen operasyonlarda 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, dün, Diyarbakır Dicle'deki operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirilirken, teröristler ve işbirlikçileri tarafından örgütsel faaliyet amacıyla kullanılan yasa dışı yapılar yıkıldı.

Operasyonlarda 13 el yapımı patlayıcı imha edildi, 1 M-16 piyade tüfeği, 76 M-16 piyade tüfeği fişeği ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak'taki operasyonda ise 1 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda ayrıca 5 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Tespit edilen sekiz mağara içerisinde, 200 doçka mühimmatı, 2 hilti, 1 demir testere, 9 battaniye, 7 met, 3 soğuk iklim parkası ile çeşitli tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kozcağız Beldesi Uludere Bartın Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title