Haberler

Şırnak'ta Kadınlar 'Barış' İçin Beyaz Tülbentlerini Yere Attı

Şırnak'ta kadınlar 'barış' için beyaz tülbentlerini yere attı Şırnak'ta 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenen etkinliğe katılan kadınlar, olayların son bulması için beyüztül bentlerini yere attı.

Şırnak'ta kadınlar 'barış' için beyaz tülbentlerini yere attı

Şırnak'ta 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenen etkinliğe katılan kadınlar, olayların son bulması için beyüztül bentlerini yere attı.

Şırnak'ta 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle HDP öncülüğünde ÖmerKabak Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sırasında, 'Demokratik ve özgür bir gelecek umuduyla, 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun' pankartı ile 'Sarayın savaşına karşı inadına halkların barışı', 'Savaş diyenlere karşı biz kadınlar onurlu barışı inşa edeceğiz' dövizleri taşınıp, "Savaşa hayır, barış hemen şimdi' sloganları atıldı.

Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılan kadınlar, yaşanan olayların son bulması için başlarındaki beyaz tülbentleri yere attı. Bölgede geleneklere göre, erkekler kavgasında kadınlar araya girip tülbentlerini yere atarsa kavganın şiddeti ne olursa olsun, kavgaya son verilir. Kadınların tülbentlerini yere atmasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Barış Günü Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title