Haberler

Şırnak'ta Kadın Çiftçiler Yarıştı

Şırnak'ta Kadın çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması il finalinde kadın yarışmacılar mücadele etti.

Şırnak'ta Kadın çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması il finalinde kadın yarışmacılar mücadele etti.

Şırnak Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen yarışmaya, Şırnak Vali Yardımcısı Yasin Özcan, Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Yıldız, kurum müdürleri ve kadın çiftçiler katıldı.

Yıldız, yaptığı konuşmada, bakanlıkça 2004 yılından bu yana 81 ilde kesintisiz olarak düzenlenen bir yarışmada birinci olacak yarışmacının 5 Haziran'da Mardin'de düzenlenecek bölge yarışmasına katılmaya hak kazanacağını söyledi.

Yıldız, kadınların tarımdaki istihdamının yüzde 61 düzeyinde olduğuna değinerek, şöyle konuştu:

"Bir çoğumuz bu yarışmanın sadece kadın çiftçiler arasında yapılmasını merak ediyordur. Kadınların tarımdaki istihdamı yüzde 61 düzeyinde. Türkiye'de çalışan her 10 kadından 6'sı tarımda istihdam ediliyor. Bu da bize tarımın önemli istihdam sektörü olduğunu gösterirken, tarımsal üretimde de kadınların en önemli aktör olduklarını gösteriyor."

Yarışmada beraberliğin bozulmaması nedeniyle yarışmacılara 5 kez yedek soru yöneltildi. Öte yandan, jürinin yanlış puanlaması, seyircilerin müdahalesiyle düzeltildi. Yarışma sonunda Uludere ilçesinden Cihan Ürün birinci, Güçlükonak ilçesinden Nergis Aktuğ ikinci, İdil ilçesinden Zübeyde Aslan ve Şırnak merkezden Hatice Göktaş üçüncü oldu.

Dereceye giren kadın çiftçilere ödüllerini Vali Yardımcısı Özcan verdi.

Muhabir: Şaban Yılmaz - Cafer Balık / Nurten Aslan

Yayıncı: Necdet Doğruyol - ŞIRNAK

Kaynak: AA / Yerel

Ali Akmaz Mardin Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title