Haberler

Şırnak'ta Gergin Gece

Şırnak'ta yasadışı gösteri yapan gruplar polise ses bombası, havai fişek, molotoflarla saldırdı.

Şırnak'ta yasadışı gösteri yapan gruplar, polise ses bombası, havai fişek molotoflarla saldırdı. Atılan ses bombası nedeniyle 1 polis yaralandı. Polis anoslarla dağıtmak istediği göstericiler dağılmayınca, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Şırnak'in Bahçelievler Mahallesinde İl Kültür Müdürlüğü'nün yanındaki sokakta bir grup akşam saatlerinde toplanıp, PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıp gösteri yaptı. Polis, gösterilerin izinsiz olduğunu belirterek, gruptan dağılmalarını istedi. Grup dağılmayınca bu kez polis aracından, 'Sayın Şırnaklı aileler çocuklarınıza sahip çıkın. Aksi taktirde müdahale etmek durumunda kalacağız. Gaz bombası atmak zorunda kalacağız' uyarıları yapıldı.

Uyarılara rağmen gösteriler devam edince polis, göstericilere Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'ndan (TOMA) tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Bu sırada göstericilerin arasından olayla müdahale eden çevik kuvvet ekiplerine ses bombası atıldı. Atılan ses bombası 1 polis memurunun yaralanmasına neden oldu. Yaralanan polis Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polisin müdahalesiyle göstericiler ara sokaklara kaçtı. Polis ile göstericiler arasındaki olaylar uzun süre devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title