Haberler

Şırnak'ta "Engelliyi Anlamak" Konulu Çalıştay

Şırnak İl Müftülüğü, Beyazay Derneği ve Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği öncülüğünde "Engelli olmadan engelliyi anlamak" konulu çalıştay düzenlendi.

Şırnak İl Müftülüğü, Beyazay Derneği ve Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği öncülüğünde "Engelli olmadan engelliyi anlamak" konulu çalıştay düzenlendi.

Çalıştay'da bir sunum yapan İl Müftülüğü personeli Metin Ağsoylu, engellilerin toplumdaki yeri, sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.

İl Müftüsü Ramazan Tolan, çalıştayın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının son yıllardaki çalışmalarından birinin engellilere yönelik olduğunu dile getirdi.

Çalıştayda engellilerin sıkıntılarını birebir dinlediklerini ve çözüm önerileri üzerinde notlarını aldıklarını ifade den Tolan, şunları kaydetti:

"Engelli dernekleri ve kuruluşları ile beraber onların sorun ve sıkıntılarına çözüm aramak için buradayız. Bu toplantımızda engelli kardeşlerimizin sorunlarını direk kendilerinden dinledik. Bunlar bir proje dahilinde devamı ilçelerde olacak ve raporlaştırılıp gerekli yerlere sunulacak."

Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği Başkanı Hatice Atan da çalıştay sonucunda elde edilecek bilgiler ışığında çözümler bulunacağını belirtti.

Çalıştayın engellilere bir ışık olacağını ifade eden Atan, "Çıkan taleplerin sonuçlarını ilgili bakanlığımıza ve gerekirse Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz. Bunun üstünde hassasiyetle durulacak. Çoğu konuların belediyelerle alakalı olduğunu gördük. Bunu belediye başkanımızla paylaşıp kısa sürede çözmeyi amaçlıyoruz. Biz de birer engelli adayıyız. Bu münasebetle elimizden geleni onlar için yapacağız." ifadelerini kullandı.

Engellilerden Uğur Yıldırım ise İl Müftülüğü ve iki derneğin ortaklaşa düzenledikleri çalıştayın verimli geçtiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Şırnak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title