Haberler

Şırnak'ta Çatışma: 1 Şehit, 3 Yaralı

Şırnak'ta Çıkan Çatışmada 1 Uzman Çavuş Şehit Oldu, 3 Er de Yaralandı

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Andaç Köyü kırsalında dün gece teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Türkiye'nin Kuzey Irak sınırında bulunan Uludere İlçesi'ne bağlı Andaç Köyü'nde dün akşam geç saatlerde tespit edilen kalabalık terörist grubu ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Askeri yetkililerin verdiği bilgilere göre ilk belirlemelere göre, 1 asker şehit olurken, 3 asker de yaralandı.

Karanlıktan faydalanarak kaçmaya çalışan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Bu arada şehit olan asker için bugün Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlenecek.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ADEM ERBOYACI ÇORUM'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Şırnak Uludere'de terör örgütü PKK ile çıkan silahlı çatışmada şehit düşen Uzman Komando Çavuş Adem Erboyacı (23), Çorum'un Ortaköy ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak. Irak sınırından Türkiye'ye sızmaya çalışan bir grup PKK'lı terörist ile askerler arasında sıcak temas sağlandı. Uzman Komando Çavuş Adem Erboyacı, dün gece saat 00.30 sıralarında çıkan çatışmada şehit düştü. Çorum'un Ortaköy ilçesi nüfusuna kayıtlı olan uzman çavuşun şehadet haberi bu sabah ailesine iletildi.

Şehit uzman çavuşun cenazesi, Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından karayoluyla Siirt'e, oradanda havayoluyla Merzifon'a getirilecek. Şehit Erboyacı'nın cenazesi Ortaköy'de düzenlenecek askeri törenle toprağa verilecek. Bekar olan uzman çavuş Adem Erboyacı'nın 17 ve 7 yaşında iki kardeşinin olduğu öğrenildi. Erboyacı'nın 1 ay önce Şırnak'ta göreve başladığı bildirildi.

HAKKARİ'DE 1 TERÖRİST CESEDİ BULUNDU

HAKKARİ'ni Şemdinli İlçesi'nde yapılan arazi arama- tarama çalışmaları sırasında 1 terörist cesedi ile yanında silah ve mihimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.Hakkari ve çevresindeki operasyonlar aralıksız sürerken, önceki gün akşam saatlerdinde Şemdinli dağlık arazi kesimlerinde yapılan arazi arama- tarama çalışmaları sırasında bir terörist cedesi bulundu. Cesetle birlikte de 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 4 şarjör, 72 adet mermi, 2 el bombası, Örgütsel döküman, muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Bölgedeki operasyonların ve arazi arama tarama çalışmaları ise sürüyor.

SON 1 HAFTADA 9 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Andaç köyü kırsalında 1 askerin şehit olduğu, 3 askerinse yaralanmasıyla sonuçlanan çatışma sonrasında Genelkurmay'dan açıklama geldi. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklama şöyle, "Şırnak'ta girilen çatışmaŞırnak ili Uludere ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince icra edilen faaliyet esnasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu; 1 Jandarma Uzman çavuş şehit olmuş, 1 Jandarma Uzman çavuş ve 2 Jandarma Uzman Onbaşı hafif yaralanmıştır. Yaralı personel tedavi altına alınmıştır." Öte yandan diğer bir açıklama da, 21-27 Mayıs tarihleri arasında terör örgütüyle girilen çatışmalarda, 5 terörist ölü geçirilirken, 3'ünün sağ yakalandığı, 1 örgüt üyesinin ise teslim olduğu bildirildi.

Kaynak: Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
title