Haberler

Şırnak'ta Canli Bomba Alarmı

Habur Sınır Kapısı'nda Kuzey Irak'tan Canlı Bomba Sızacağı İhbarı Güvenlik Güçlerini Alarma Geçirdi Şırnak ve İlçelerinde Geniş Güvenlik Önlemleri Alındı.

Habur Sınır Kapısı’nda Kuzey Irak’tan canlı bomba sızacağı ihbarı Güvenlik güçlerini alarma geçirdi Şırnak ve ilçelerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde canlı bombalara karşı güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarılmasının ardından polisler geniş çaplı arama başlattı. Edinilen istihbaratlar doğrultusunda İlçenin farklı noktalarında kontrol noktası oluşturan Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı terörle mücadele (TEM) şube ekipleri ve kaçakçılıkla mücadele (KOM) şube ekipleri, ilçenin her yerini didik didik arıyor. İlçenin tüm Anayol güzergahını tutan polisler, 7 farklı noktada kontrol noktası oluşturdu. Kahvehaneleri de arayan polis ekipleri ilçede kuş uçurtmuyor. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı ilçeye giriş çıkışlarda ise araçlar tam kontrolden geçiriliyor. Araçlarından indirilen şoförler üst aramasından geçirildikten sonra araçların bagajı ve içi didik didik aranıyor. Kimlik ve ehliyet kontrolü yapan ekipler, durumunu şüpheli gördükleri şahıslar için telsiz anonsuyla Silopi emniyet müdürlüğünden bilgi alıyor. Araç içerisinde bulunan bayanların üst aramasının yapılmadığı görülürken sadece kimlik kontrolü yapılıyor.

Canlı bombalara karşı harekete geçen Şırnak il emniyet müdürlüğü, Jandarma komutanlığına bağlı istihbarat birimleriyle istihbarat paylaşımını attırdı. İl genelinde sıkı güvenlik önlemlerinin yanı sıra Emniyet personeli ve askeri personellere ait araçların geçiş güzergahları da sıklıkla değiştiriliyor. Şüpheli görünen araçlar takibe alınarak, kalabalıktan uzak yerlerde durdurularak aramadan geçiriliyor.

Polis ekipleri, il sınırları içerisinde güvenlik önlemlerini arttırarak, geniş çaplı aramalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title