Haberler

Şırnak'ta Atama Sevinci

Şırnak Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, Yeni Eğitim Öğretim Yılında Öğretmen Sıkıntısı Yaşanmayacağını Söyledi.

Şırnak Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, yeni eğitim öğretim yılında öğretmen sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, atadığı 20 bin öğretmende Şırnak'a 523 öğretmenin atanması sevinçle karşılandı. Yeni atamalara ek olarak 100 asker öğretmen gelmesi ve ekim ayında Bakanlığın tekrar yapacağı ek atamalarla Şırnak'ın öğretmen açığının kapanmış olacağı belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, "Şu anda 523 öğretmen atandı. Ancak 1 yıllık görev yapacak 100 asker öğretmen geldi. Bunların dışında da eş durumunda gelenler oldu. Bakanlıkla görüştük. Ekim ayının sonlarına doğru öğretmen açığı

olan bölgelere öğretmen atanması yapılacaktır. Bunlarla birlikte öğretmem açığımız büyük ölçüde olmayacaktır" dedi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir zaman kala okulların fiziki sorunlarının yapılan çalışmalar sonucu büyük ölçüde giderildiğini belirten Birlik, "Okullarımızın fizik şartları hazır. Ögretmen atamalarından sonra, açık kalan yerlerde ders karşılığı veya vekil öğretmen atamaları ile bu yıl sıkıntı yaşamayacağımız tahmin ediyorum" diye konuştu.

(CB-FA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title